recenze

Doogleberry 2

Doogleberry 2

Známý archeolog se vrací a v jeho kůži opět prožijete spoustu zajímavých dobrodružství. Největší změny doznalo technické zpracování a vizuální stránka, v kompletním 3D kabátku. Jinak vše zůstává při starém, takže nepromarněte tuto příležitost.
Není tomu tak dávno, co jsme měli možnost, díky skvělým Acoders, dopřát si skvělou logickou gamesku s názvem The Misadventures of Sir Randolph Doogleberry. V kůži britského archeologa Randolpha Doogleberryho jste prožívali velmi zajímavá dobrodružství a ačkoliv byl váš úkol na první pohled velmi jednoduchý, dokázal potrápit nejednoho zkušeného hráče. Vše spočívalo v tom, že jste procházeli labyrintem, poskládaném z několika malých kostek, které jste chtě nechtě museli postupně projít všechny. Vtip ale spočíval v tom, že až na drobné výjimky, jste na žádnou z nich nemohli šlápnou více než jednou. Gameska si tak nejen díky svému zpracování získala srdce mnoha příznivců. Na Freegame máme samozřejmě několik podobných gamesek. Mám-li být konkrétní, jedná se např. o hru Stroke, či o neméně skvělou pařbičku Sensitive. Úspěch předchozího dílu povzbudil týpky z Acoders natolik, že se rozhodli vytvořit pokračování, které máme právě k dispozici. Pojďme si tedy o něm říci pár slov…

V roli našeho neohroženého archeologa tedy opět procházíte labyrintem po malých kostičkách, které s každým vašim krokem nemilosrdně mizí do ztracena. Princip tedy zůstal pěkně přistarém, proto si raději povězme o změnách, jež jsou na první pohled jistě patrné všem. Ano, mluvím o technickém zpracování, které bylo kompletně přepracováno a výsledek rozhodně stojí za to! Tvůrci skutečně nezaháleli a gamesku převedli do kompletního 3D kabátku a nutno podotknout, že nyní je gameska mnohem napínavější, než kdykoliv předtím ;). Vraťme se ale k náplni jednotlivých misí. V každé, z celkového počtu osmnácti lokací, se nacházíte v malém labyrintu, obklopeném vodou a s malou loučí v ruce se snažíte splnit svoje poslání. Své kroky ale musíte promýšlet velice rychle, protože kromě propadajících se kostek bohužel narazíte i na několik dalších překážek, z nichž největší je jednoznačně stoupající voda. Naštěstí ne všechny kostky jsou nebezpečné. Nejvíce bezpečně se můžete cítit na šedě zbarvených kostičkách, které nějaké to kilo navíc přeci jen snesou.

Doplňme si ale náš seznam překážek o další kousky. Za další nebezpečí lze považovat dřevěné klády, pohybující se pouze ve svislé poloze. Nebudete-li tedy dostatečně rychlí a budete se nacházet v nebezpečném ohnisku dopadu tohoto dřevěného monstra, připravte se na ztrátu jednoho z pěti životů, které máte z počátku k dispozici. Při svém putování naštěstí narazíte i na užitečné pomůcky, jako jsou teleporty a velmi pohodlně tak můžete cestovat po úrovni. Během svého putování se můžete přehledným způsobem informovat o počtu zbývajících kostiček. Vždy stačí jedním očkem nahlédnout do levé horní části obrazovky, kde se nachází velmi přehledná mapka dané lokace, kterou si můžete libovolně přibližovat, či oddalovat a samozřejmě rovněž posouvat, jak je jen libo. Za své putování samozřejmě získáváte score. To si můžete vylepšit jednak nálezem malé vázičky, nacházející se v některých levelech, či co možná nejrychlejším průchodem daným levelem. Vaše kroky jsou doprovázeny slušivým hudebním a zvukovým doprovodem a k ovládání si vystačíte pouze s klávesnicí.

Tak a jsem opět u konce, a proto se vrhněme rovnou na verdikt. Acoders neustále dokazují, že jejich hry jsou vždy zárukou kvality a dobré zábavy a Doogleberry 2 toto pravidlo opět potvrzuje ve všech směrech. Máte-li rádi logické gamesky, či se vám líbil první díl, je pro vás stažení příjemnou povinností. Myslím ale, že minimálně za zkoušku rozhodně nic nedáte ani vy ostatní. Přeji příjemnou zábavu…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

janice11

janice11 | 29.09.16 v 07:14

Ksem pom,alá.

rachid | 28.12.04 v 16:31

salut ca

Tondys | 28.12.04 v 13:47

Hehe, pěkné


galerie