recenze

Dinky Ball

Dinky Ball

Populární hříčka jménem Tetris se dočkala dalšího klonu, ovšem tentokrát se nejedná o jednovaječné dvojče, ale o pouhého sourozence, který má sice s bratříčkem podobné rysy, ale v podstatě je úplně jiný. Lepší.
V dnešní uspěchané době jakoby autorům docházely nápady. Vždyť se na to podívejte, v poslední době se setkáme spíše s klony starších úspěšných titulů a nové nápady chybí. Nevím, čím to, ale jistě to není ku dobru věci, ba právě naopak. Vždyť i Tetris od ruského tvůrce Alexeye Payitnova se dočkal několika desítek, ne-li stovek, zpracování a jedno druhému nebylo podobné pouze kosmeticky, ale tragicky. Žádná dávka invence, pouze snaha nalákat ty hloupější hráče na to, že hra YXZ je lepší než Tetris.

O Dinky Ball bychom to ale nemohli s klidným svědomím prohlásit. S dobrým námětem zachází po svém a i když je zcela okopírovaný, vyčítat ho prostě nelze. Kostičky a další různé geometrické útvary vystřídaly hlavy. Ano, prostě hlavy – lidské mozkovny, jichž máme každý po jednom kuse. Zde jsou jich však desítky a vašim úkolem není nic lehčího, než se jich zbavit. A jak? No přeci Tetrisově. Pokud nevíte, co to znamená, tak prostě musíte směřovat hlavy tak, aby na sobě vždy byly dvě stejné (je jich totiž hned několik druhů) a jednotlivé druhy se snesou, no stejné nikoliv a při kontaktu vybuchují. A přesně o to vám jde, když bude obrazovka prázdná, máte vyhráno. Navíc za to dostanete i body, které se rovněž počítají do výsledného skóre.

Bohužel jediné, co mě mrzí, je absence jakékoliv hudby. Dobře, se zvuky se sice setkáme, nutno říci, že i dost kvalitními, ale přesto mi chybí. Předností Dinky Ball by ale naopak mohla být i velikost, jenž činí ani ne půl MB. Za zmínku stojí i to, že hru si nemůžete stáhnout, ale můžete ji hrát pouze v okně vašeho internetového prohlížeče. Řeč zatím ještě nebyla o grafice a ani zde ode mě nic světoborného nečekejte. Postačí mi totiž jedna kraťoulinká věta: „Flashová klasika.“ Víc k Dinky Ball nemám co dodat, stává se pro mě jasnou jedničkou a mohu vám ji vřele doporučit…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce