recenze

Digits game

Digits game

Logické hry jsou v některých směrech velmi zajímavé, a přestože některé nemají zrovna dobrou grafiku, vlastně vypadají třeba jako Miny z Windows, tak jsou proklatě originální a zábavné.
Jednou z těch zajímavých logických her klidně může být i tato: Digits. Už na první pohled přinejmenším pozoruhodně vypadající hrací plocha budí dojem buď: naprosté kraviny, která je tak složitá, že se s jejím pochopením nebude nikdo ani namáhat nebo naprosto primitivní hříčky, která ani nikoho nemůže bavit déle než dvě minuty.

Popravdě řečeno, pravidla jsou vskutku jednodušší, než by se na první pohled mohlo zdát. Na jednom z deseti hracích polí se vám objeví chaoticky rozházené cifry od 1 do 4 a pár „univerzálních čtverců" které obsahují hned všechna čísla. Nyní už stačí jen umět do čtyř napočítat a můžete klidně hrát. Snažíte se zde totiž „zrušit" pokud možno všechna čísla na poli a to tím způsobem, že levým tlačítkem myši označíte všechny cifry, které spolu sousedí a přitom postupují (jinak ani vybírat nemůžete, protože to hra neumožňuje) a pak je pravým tlačítkem zrušíte. K tomu, aby hra nebyla až tak primitivní a bylo možno zrušit i sestavy delší než 4 čísla se zde nachází i ony výše zmíněné univerzální čtverce. Ty simulují de facto jakékoli z čísel, takže navazují kdykoli a pokračovat můžete samozřejmě v závislosti na tom, jaké číslo představují (v podstatě cokoli). Čím víc a delších postupek tak vytvoříte, tím víc bodů inkasujete.

Jestli vám hra není podlé mého výkladu moc jasná, raději si přečtěte přiložený návod, obsahující i graficky znázorněné možnosti hraní. Jelikož hra nabízí deset různých hracích ploch, máte jistou záruku toho, že vás jistě na určitou dobu pobaví. Těžko však říct na jak dlouhou.

stáhnout hru
Damon

autor
/ Damon

Skóre

74 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce