recenze

Diamond Slide

Diamond Slide

Je libo logický rychlík, u kterého se vaše mozkové buňky zapotí více, než-li u maturitní písemky? Pak je tu právě pro vás dnešní Diamond Slide – aneb s pomalostí nikam nedojdeš a maximálně tak akorát pojdeš.
Možná skončím ukřižován, upálen či přejet líným pendolínem, když řeknu, že jedním z nejlepších žánrů na poli freeware her jsou gamesy logické. Nejen, že vás většinou dlouho udrží v křesle, ve snaze překonat je, ale také vás většinou solidně zabaví a zároveň protáhnou unavené mozkové buňky. A i když není Diamond Slide zrovna vynikající logickou hrou, byl by hřích, jen tak ji zavrhnout.

Váš hlavní a jediný úkol je velice jednoduchý na pochopení, to ale neznamená, že bude jednoduchý i v praxi. Na herní ploše, o rozměrech 5x5 políček, se před vámi objeví 24 různobarevných drahokamů, a jedno volné místo. Do tohoto volného fleku budete, pomocí kliknutí myší, přesouvat diamanty, a to tak, aby stejně barevné kameny utvořili horizontální či vertikální řadu. Jakmile se vám toto povede, diamanty nezmizí, ale probliknou a vzápětí změní své barvy a vy dostanete 50 bodíků a nějaké ty drahocenné vteřiny navíc. A o ty tu jde především, přátelé. Pokud vám vyprší časový limit, musíte hru rozehrát od znova. Právě čas je vaším úhlavním nepřítelem – je krutý, neúprosný a jeho termíny jsou šibeniční. Jakékoliv zaváhání znamená smrt.

Grafika hry je velice jednoduchá , přesto plně dostačující k tomuto typu hry. Zvukové stopy jsou většinou příjemné na poslech, ale některé pasáže bych nejraději v životě neslyšel. Diamond Slide není hrou pro slečinky ale pro kované hardcore hráče, kterým nevadí prohrávat. Vřele doporučuji!

stáhnout hru
Zlatovous

autor
/ Zlatovous

Skóre

70 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =


galerie

Diamond Slide Diamond Slide Diamond Slide