recenze

Diamond Lines

Diamond Lines

Jestliže máte rádi logické hry, tak dnes tu máme pro vás jednu. A rovnou trochu návykovou. Má některé prvky z Tetrisu, ovšem celkově má s touto legendou společného jen velmi málo. Každopádně nepochybuji o tom, že budete mile překvapeni.
Na první pohled přitom tato gameska vypadá hodně nenápadně, možná bych řekl, že až neškodně. Jakmile ji ale jednou spustíte, jen těžko se od ní odlepíte. Sám to vím, protože jsem to otestoval na sobě. Na hraní jsem si vyhradil rovné dvě hodiny, nakonec se to protáhlo na další tři. Mohlo by to být více, ale to bych musel začít od úplného počátku, protože jsem přesně za tuhle dobu gamesku dohrál (ve všech módech).

Pointa je přitom jednoduchá. Máte hrací plochu a na ní barevné kuličky. Ne všechna políčka jsou ale plná, někde je buď prázdné místo, anebo zdrobněliny (zárodky dalších kulatých objektů). Vaším úkolem je přemísťovat úplné koule po hrací ploše tak, abyste je spojili buď vertikálně, horizontálně, diagonálně, nebo nějakou jejich kombinací. Pokud budete úspěšní, objekty zmizí a vy se tak přiblížíte vítězství v daném kole. Jinak vám bude ale čas nemilosrdně utíkat a přibližovat se bude naopak vaše prohra. Jestliže objektem pohnete a žádnou vhodnou kombinaci neutvoříte, přijdou na řadu zmenšené objekty, které se jednoduše zvětší a vám to může způsobit potíže (a nebo naopak pomoci). Debakl nastane v případě, kdy je celá plocha zaplněná (v lepším případě se vám odečte život, v tom horším končí celá hra).

Naštěstí máte k dispozici spoustu bonusů a jiných hračiček. Ty vám naopak mohou pomoci v opravdu krizových situací. Bonusy zde mají různý význam, ale jistotu budete mít vždy v tom, že se je snadno naučíte používat. Jsou zde ve formě objektů a tak je můžete velmi snadno přesouvat jako cokoliv jiného. Aktivace většinou nastane v případě, kdy jimi vhodně doplníte řadu. Pak už bude záležet jen na tom, jak silný bonus bude k dispozici. Většinou vám pomohou eliminovat některé objekty a vy tak můžete získat jistou výhodu. Častokrát se mi stalo, že se mi podařilo téměř na poslední chvíli zvrátit jasnou prohru. Bude ale záležet na štěstí a jakým způsobem dané možnosti zužitkujete.

Já gamesku hodnotím vesměs pozitivně. Logické hry mám velmi rád a jsem rád, že se běžně nesetkávám jen s klasickými klony Tetrisu či Sokobanu, ale že jde narazit i na něco stejně dobrého a ne tak příliš zažitého.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

A. | 29.02.08 v 11:36

Nemusi ho opisovat, kdyz je prihlasenej. Mne tu nejdou spustit zadny flashovky at jsem prihlasena nebo nejsem..

artman | 24.02.08 v 11:21

Mně to jde.. Opisuješ ten kód správně? Vše velkými písmeny?

Toshio | 24.02.08 v 10:44

No asi nepoviem novinku ale neda sa to stiahnut !!!


galerie

Diamond Lines Diamond Lines Diamond Lines Diamond Lines Diamond Lines

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce