recenze

Dash

Dash

Česká předělávka legendární a zábavné logické hry Boulder Dash. Ve zhruba třiceti levelech si procvičíte své mozkové buňky a budete muset vyřešit se svým hlavním hrdinou nejeden zapeklitý problém. Kromě toho jeden z levelsetů obsahuje i 16 úrovní z podobné logické hry Sokoban. Tak to zkuste.
Než se pustím do recenzování mnou zde dnes představované logické hry, dovolte mi malé připomenutí historie legendární hry Boulder Dash z níž, jak název napovídá, tady nyní recenzovaná gameska Dash vychází.
Legendární Boulder Dash vznikl v roce 1984, šlo o sérii logických počítačových her pro ZX Spectrum, Apple II, MSX, Commodore 64, Atari 400/800 a následně další systémy jako NES, PC, Amstrad CPC, Amiga a další platformy. Hru vytvořil Peter Liepa a Chris Gray a vyšla pod vydavatelstvím First Star.
Gameska si brzy našla řadu příznivců a tak brzy začaly vznikat i její cover verze a předělávky, jednou z nich je i dnešní hra Dash.
Dash je český produkt od vývojáře Illicha. Vaším primárním úkolem bude v každém z levelů vysbírat všechny diamanty poházené v podzemních štolách. Hra obsahuje asi tři desítky levelů, které se navzájem poměrně dost liší, některé jsou velmi lehké, jiné zase totálně nehratelné. Jeden z levelsetů obsahuje prvních 16 úrovní z jiné originální logické hry Sokoban.
Gamesa je určena pro operační systém MS Dos, ale je spustitelná i pod Windows, takže pokud máte rádi hry, u nichž je nutné používat mozek, tak tady jste na správné adrese.

stáhnout hru
kaprx

autor
/ kaprx

Skóre

78 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 03.07.17 v 13:06

dobrá hr to bude a posílí se mozkové buňky


galerie

Dash Dash Dash Dash Dash