recenze

Darx

Darx

Zatraceně dobrý logický kousek, vážení přátelé! Pamatujete-li si na klasiku pro bystrý mozek a rychlé prsty jménem Klax od Atari (někdy z roku 1990), pak vás tento remake v 3D grafice určitě nadchne stejně jako mne. Na mou čest, na psí uši, na kočičí svědomí.
Jak je mým zvykem, obvykle se ve svých recenzích odkazuji na vzory her dávno prošlých, starých a minimálně polozapomenutých. Hra Klax, která byla v 90-tých letech minulého století hitem nejen na počítačích, ale i v podobě „automatovek“ a kterou jsem jmenoval v perexu, patří ke klasice žánru logických her a jsem nevýslovně šťasten, že se našel na této planetě někdo, kdo vytvořil plnohodnotný remake.

Samotná hra je velmi jednoduchá a zároveň novátorská. Na pohyblivých „pásech“ se na nás řítí barevné objekty, které zlehka skládáme na adekvátní hromádky, za což jsme oblaženi bodíky. Na první pohled je sice zachován tetrisoidní základ padajících tvarů, ovšem díky autorovi Marcu Scheferovi si různobarevné kousky skládáme na hromádky plně v 3D. U 80% převodů her do 3D bývá zvykem, že autoři svůj výtvor dokonale zmrví (a to ještě mají odvahu to prodávat za nekřesťanský peníz jako profi produkt!), ovšem v tomto případě konverze dopadla na jedničku.

Hratelnost je eňo-ňůňo, grafika s hudebním doprovodem a zvuky je plně v souladu, takže nezahrát si tento skvost je hřích.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie

Darx Darx Darx Darx

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce