recenze

Cubel!

Cubel!

Představte si nádhernou zahradu plnou květin a zeleně. Máte? Fajn, tak teď k tomu přidejte spousty velikých žlutých kostek a vražedně krátký časový limit pro jejich sebrání. O tom je totiž celá dnešní hra, budete hledat a sbírat kostky.
Hra Cubel! vychází z principu klasického hada, kdy sbíráte různé nesmysly, zde žluté kostky, které vás prodlužují a samozřejmě také přidávají skóre. Narozdíl od již zmiňované předlohy, však v této hře nevidíte objekt vašeho zájmu rovnou, ale musíte ho nejprve najít, a věřte že to nebude vždy snadné. V labyrintu, ve kterém se nacházíte, je totiž spousta chodeb, přičemž nemálo z nich je slepých a tak musíte dát dobrý pozor kam jdete, k čemuž vám dopomáhá mini mapa. Aby nebylo hledání tak jednoduché, je tu strašák v podobě časového limitu, který jakmile skončí, ubere vám jeden z vašich životů.

Grafika je velice pestrá, vše hýří barvami, což je však místy problém, protože sledujete jen nádherné okolí kolem vás a najednou narazíte do zdi, což má za následek krátkodobé rozčarování. Ze začátku je hra snadná, ale jak sbíráte více a více kostek a prodlužujete se, začíná obtížnost nebezpečně narůstat. Tak jako u původního hada, ani zde se nesmíte dotknout svého konce, problém je v tom, že modravé kostky jsou někdy špatně viditelné a tak si kolikrát ani nevšimnete a je konec. Ovládání je řešeno pomocí myši, což je velmi dobrý krok, v podstatě se pohybujete pouze doleva a doprava, chození je jinak automatické. Hledáte-li jednoduchou hříčku, která by však zároveň představovala určitou výzvu, neváhejte a zkuste tuto.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =


galerie

Cubel! Cubel! Cubel!

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce