recenze

Cub Rummy

Cub Rummy

S číselnými hrami se v poslední době roztrhl pytel. Ať už je to sudoku, kakuro a všechny ostatní hlavolamy, které jsou si více či méně podobné. Logické hry, v kterých jste odkázáni sami na sebe a na přirozená celá čísla. Titul Cub Rummy je této charakteristice velmi blízko.
Vzhledem k tomu, že ze začátku máte na výběr ze tří typů hry, které z počátku ovlivňují průběh, vaše mozkové závity se nepochybně zapotí.

Všechny možnosti však vychází ze základního neměnného pravidla. Z nabídky kostek, které vám jsou na počátku rozdány a označeny číslicemi od 1 do 13, musíte sestavit alespoň jednu smysluplnou trojici. Zde to znamená poskládat čísla v aritmetickou řadu (min. trojčlennou), nebo můžete tvořit skupiny z cifer o stejné hodnotě ale odlišné barvy. K dispozici jsou také žolíci, jež slouží jako náhrada za jakékoli číslo. Vynesené skupiny pak můžete libovolně kombinovat tak, jak zrovna potřebujete. Vždycky ovšem musí zůstat po sebelepší manipulaci všechny skupiny pospolu, jak pravidla velí.

Přesto, že je zde na výběr ze tří typů hraní, nějak zásadní to není. Možnost měnit si pozadí hrací plochy určitě mnoho lidí nenadchne, ale určitě nikoho neurazí.


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

rummy | 15.04.08 v 04:00

pokud chcete vedet pravidla rummy anebo gin rummy, tak navstivte www.rummy.cz


galerie

Cub Rummy Cub Rummy Cub Rummy