recenze

Crillion Z

Crillion Z

Velice, až převelice kvalitní logicko-akční hříčka, která dokonale prověří vaše schopnosti. V roli malé kuličky boříme kubické tvary téměř jako v Arkanoidu, leč právě Arkanoid to není. Je to mnohem chytřejší, než jak to na první pohled vypadá.
Přes 70 levelů je porce řádná a pro každou hru znamená něco jako vyznamenání. Dnes recenzovaný kousek Crillion Z je pravověrný freeware této kvality, který – alespoň jak pevně věřím – zaujme každého z vás.

Jak bylo řečeno, ovládáme titěrnou kuličku, se kterou boříme barevné kostičkové tvary umístěné na celém screenu. A aby to nebylo zase tak jednoduché, na to, abychom mohli například odstranit kostičku žluté barvy se musíme před tím dotknout kostičky téže barvy se symbolem jakési hvězdičky. Tato nám „nabíjí“ naši kuličku a opravňuje ji k ničení kostiček „nabité“ barvy. První levely jsou procházkou růžovým sadem, ale po první desítce přichází procitnutí do drsnější reality. Ve scereenech přibývají zábrany, nástrahy a další „zesložiťovátka“, které činí naši činnost obtížnější a zároveň nás motivují jít dál. A v tom je mega síla hry. Nejenom, že grafika neodstrašuje a naopak nota bene přesně doplňuje herní princip, ale motivační hratelnost je právě ten driver, kterému neodolá žádný hráč.

Netřeba dnes závěru. Smažte co to dá, ať celá ta kupa levelů podlehne vaší píli.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

David | 16.04.06 v 20:04

Hehe, that is good to hear. Thanks!

Vagabund | 16.04.06 v 06:23

David: "nemnoho toho" = "there's not much to criticize" :)

David | 14.04.06 v 19:16

Hi there!
Cool to see this game here. Btw. I wrote it :) What means "nemnoho toho", in my next game I won´t make a "nemnoho toho" i promise! But please tell me what that means. Have fun! Bye!


galerie

Crillion Z Crillion Z Crillion Z Crillion Z Crillion Z