recenze

Connect More

Connect More

Říkáte, že máte rádi Tetris? Je pro vás stále víc než ty hypervyhypované a přepolygonované střílečky x-té generace? Dobrá, a co takhle Tetris s pár změnami? Rejpání vidlema do zaběhnutých systémů těch nejklasičtějších klasik ale nemusí být pokaždé vyloženě na škodu. Viz dnešní hra.
Connect More, neboli trapně česky "Spoj víc", je jeden z mála dokončených projektů šikovných developerů z Walaber, kteří mají na triku například houfně stahované Stunt Playground. A co že to vlastně je? V mnoha směrech je to něco podobného, jako kdybyste hráli nafukovací tetris, ale narozdíl od klasického Pažitova životního dílka ze zásobárny napravo střílíte balónky tam, kde se vám zrovna barevně či takticky hodí, nehledě na nějakou rozmisťovací koncepci. Na to v Connect More rovnou zapomeňte, tady se hraje "odstřelovací taktikou". A abyste toho náhodou neměli málo, shora vám herní obdélník zasypává koulemi další čtveřice trubek. Tolik k inovacím, zbytek je už vesměs tvrdě v notách klasického tetrisu.

Grafika je na to, že se pořád jedná o vysoce tetrisoidní hru, více než dostačující a zvuk - jak už to v tomto žánru často bývá - je jedoduchá, zato vkusná hudební smyčka. Poprvé vás zaujme, podruhé se nad ní jen letmo pozastavíte a potřetí už o ní nevíte - a myslím, že tak to má být.

Abychom si to všechno shrnuli: Connect More se dle mého názoru podařil kousek téměř husarský, tvůrci úspěšně "vykradli" ideu starého Pažitova Tetrisu a okořenili ji o trochu vlastního koření. Opravdu nevidím větší důvod proč si tu věc nestáhnout, a kdyby se nějaký ten radikání skeptik našel, nechť se poohlídne v jiném koutu Freegame třeba po Tetrisu 2005, který narozdíl od Connect More nikam neulítává...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

Connect More Connect More Connect More Connect More