recenze

Columns QCG

Columns QCG

Kostičky padající z nebe, které musíte poskládat tak, abyste spojili vždy tři shodné kostky za sebou – samozřejmě se jedná o lehce modifikovaný Tetris s těžce návykovou hratelností, která pohltí jak milovníky žánru, tak úplné nováčky v oboru.
Koncept Tetrisu zná určitě každý. Pokud ne, tak vy všichni (dva?) si rychle doplňte mezery ve vzdělání na Tetrisu 2005, který sice není prapůvodním otcem všech tetrisů, přesto v sobě zachovává původní myšlenku na 100% a jako třešnička na dortu se zdá skvělá grafika. Ale dost, nyní recenzujeme Columns QCG!

Dnešní hra není ani tak typický Tetris, jak ho většina z nás zná. To znamená, že z oblohy padají pouze řady o třech různě zbarvených kostkách, které nejdou otáčet ani jinak manipulovat s jejich pořadím. Můžete pouze udávat, do jakého směru pohnete s celou řadou. Vašim úkolem je spojit tři stejné kostky za sebou, jakýmkoliv možným směrem. Pokud se tak stane, dané kostky zmizí a vy dostanete cenné bodíky. Jakmile zmizíte všechny kostky, vyhráváte – to pokud zvolíte variantu Classic. Pokud se rozhodnete pro Flash, je vaším úkolem zmizet jen jednu zářicí kostku. Hra má krom těchto dvou voleb ještě spoustu nastavení, jako třeba obtížnost či hudební doprovod.

Graficky je na tom hra lehce nadprůměrně, k tomuto žánru je to více než dostačující. Hudba je rozmanitá, hlavně díky skutečnosti, že si můžete volit mezi několika skladbami. Dnešní gameska je vcelku vydařenou pařbičkou, s dobrou hratelností a chytlavostí. Pokud ovšem preferujete klasický Tetris, nemusí vás tento příliš zaujmout.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Columns QCG Columns QCG Columns QCG

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce