recenze

Clickomania

Clickomania

Máte rádi logické hry? Jednu originální si můžete dnes zahrát. Dokončí ji určitě každý, ale úspěšní budou pouze ti, kteří pořádně potrápí svou šedou kůru mozkovou a pochopí skryté souvislosti…
Klik, klik, klik. Jsem rád, že se na internetu objevila jedna nová, ryze logická hra, jejíž nápad je přinejmenším neotřelý. Na první pohled vám bude možná připomínat tetris, ale zdání rozhodně klame, i když, je pravdou, že komu vadí kostičky a kombinování, tak se příliš nepobaví. Ale pro ty z vás, kteří se, stejně jako já, ve společnosti čtvercových seskupení cítí jako ryba ve vodě to bude ta prává hříčka na spoustu hodin dobrého hraní. Jak sám název hry napovídá, hlavním ovládacím prvkem, se kterým budeme Clickomanii hrát, dnes nebude klávesnice, ale místo ní, nejlepší zvířecí přítel každého pařana - myš. Připravte vaši myšku do dobré formy, protože největší počet kliků znamená vítězství. Ale všechno má svá pravidla a nejinak tomu je u Clickomanie. Pojďme si je trochu přiblížit.

Když hru spustíte, rovnou se před vámi objeví herní plocha, která skutečně může připomínat tetris, jenže hned první háček je v tom, že je odshora dolů celá zaplněna kostkami. V tetrise tento stav značí jasnou prohru, neboť ten, kdo dosáhne vrcholu herní obrazovky, je poražený, ale v Clickomanii je vše naopak. Komu se podaří zredukovat, co největší počet kostek, je absolutním vítězem. Ale jak vymazat nebohé kostičky z povrchu zemského? Kostky ve hře mají pět různých barev a na začátku jsou chaoticky rozházené. Pokud některé dvě sousedící kostičky mají stejnou barvu, můžete na ně kliknout a oni jednoduše zmizí. Pokud se nebudou nacházet rovnou v nejvyšší řadě, tak se zbytek čtverců podle nemilosrdného zákonu gravitace sesune níž na místa zmizelých a díky tomu se vytvoří nové možnosti.

Abyste mohli myší kostky vymazat, musí spolu sousedit stranou a musí být nejméně dvě. Pokud jich bude více a budou spolu vytvářet složité obrazce, tím lépe, protože zmizí všechny které se spolu budou dotýkat. Jak brzy zjistíte hra je velmi rychlá a také velmi zábavná. Není problém začít bez rozmyslu klikat na dvojice kostek a divit se tomu, jak se vše, jakoby zázrakem daří. Štěstí zahraje občas určitě svou roli, ale ten kdo vidí dál si brzy uvědomí, že když chce uspět a umístit se vysoko v tabulce vítězů musí přemýšlet nad tím, co se stane za každým dalším klikem. Na začátku je na hrací ploše 160 kostek a pokud se vám podaří jejich počet zredukovat pod 20 můžete se řadit mezi opravdové logiky. Jestliže vyklikáte dokonce více než 150 kostek, tak by stálo vám za to zapřemýšlet nad novou teorií relativity.

Technickému provedení Clickomanie nelze vůbec nic vytknout. Hra je udělána na první pohled profesionálně a poběží stejně pěkně pod nejnovějšími operačními systémy, stejně jako pod staršími verzemi. Grafika nehraje hlavní roli, a proto je nenucená a sympaticky nakreslená. Hlavní předností je však hratelnost, která je přímo sžírává. Žádné zdržování, žádná složité menu, jen čistá zábava – taková je Clickomania.

stáhnout hru
Wellard

autor
/ Wellard

Skóre

96 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Petra | 12.08.03 v 17:59

Tak se mi to konečně povedlo, nezbyla mi ani jedna kostička :o)

Milan | 11.06.03 v 20:21

tak já se chtěl pochlubit že mi zbyly take jen dvě kostičky a on je rekord už jen jedna...sakra :o) jdu hrát :o)

Petra | 27.05.03 v 16:34

Tak se musím Ondro pochlubit, zredukovala jsem to už na jednu poslední kostičku ;o)

Ondřej Pohorský | 23.05.03 v 19:29

Gratuluju k nepochybnému rekordu. Já osobně jsem se pod 5 nedostal.

Petra | 23.05.03 v 16:09

Jedná se fakt o pěknou hru - doporučuji všem ke stáhnutí. Počet kostiček se mi povedl zredukovat dokonce na 2, ale přemýšlet nad novou teorií relativity nebudu :-)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce