recenze

Clack

Clack

Zdá se vám, že logické hry už nejsou jako dřív? Že už vývojáře nemůže napadnout nic nového? Mýlíte se! Clack je jasným důkazem, že herním vývojářům stále ještě dech nedochází, a dokáží vydat originální a zábavnou logickou hru.
Clack. Tak zní název nové, na první pohled více než originální, hříčky od poměrně neznámého německého autora Karla-Wilhelma Haase. Přiznám se, že po prvním spuštění hry jsem byl spíše zklamán; zejména technické zpracování se zpočátku příliš výrazně nepředvádí, někomu pak možná může dělat problémy ovládání, či pochopení samotného systému hry. Chce to čas, a trpělivost – možná i vy (stejně jako já) ty pomyslné ledy proboříte, a hru si užijete plnými doušky…

Je totiž opravdu o co stát! Clack je výbornou logickou hrou, která dokáže pobavit až na několik hodin. O co vlastně jde? Ovládáte malou plošinku, a na jakémsi pásu proti vám jezdí různobarevné obdélníčky. Tyto obdélníčky musíte pomocí horní šipky uspořádávat do sloupců, za jejichž naplnění poté získáváte body. V podstatě nic těžkého, jde jen o pochopení. K dispozici je volná hra, či „missions“, kde musíte plnit zadávané úkoly.

Jak už jsem uvedl na začátku, technické zpracování je průměrné. Tedy v podstatě jak pro koho. Někomu se možná tento retro styl líbí, můj subjektivní názor je však zcela opačný. V tomto případě hned dvojnásobně. Clack tak sbírá body především za prvky originality a hratelnosti, které jsou nepopíratelné.

stáhnout hru
Nosi

autor
/ Nosi

Skóre

78 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Valison | 10.11.05 v 17:58

Originalni ano, ale REMAKE.
Hraval jsem to legendarnim ZX spektru


galerie

Clack Clack

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce