recenze

Castle of Elite

Castle of Elite

A dnes tu mám něco pro milovníky pěkných logických gamesek. Vaším úkolem je dostat se do cílových oblastí a užít si tak mnoho pocitů vítězství. Jenže než se vám to podaří, zaručuji vám, že si poměrně slušně potrápíte své mozkové závity. Ptáte se proč? To vám zodpoví naše recenze.
Není žádným tajemstvím, že vyjma kvalitních adventur, mám velmi rád i slušné logické hry. Často se sice setkávám s různými variacemi na známou legendu Tetris či Boulder Dash, ale čas od času se objeví i něco atypického. A právě Castle of Elite patří do té druhé skupiny.

Princip jsem nastínil již v perexu. Abych ale vše upřesnil, dodám, že máte před sebou velmi mnoho levelů a v každém z nich musíte svou postavičku dostat do cíle. Bohužel ale cestu sužuje spousta překážek a bude záležet jen na vaší šikovnosti, jak se s tím vším vypořádáte. První úrovně jsou vcelku snadné a slouží pouze k seznámení s prostředím a ovládáním. Zjistíte, že můžete sebrat určité cihly, které pak můžete postavit do volného prostoru. Zároveň zjistíte, že tyto vlastnoručně dodané cihly můžete i jednoduše zničit (pravé tlačítko myši, kdybyste to nějakou dobu hledali jako já) a značně si tak pomoci v nebezpečných situacích. Seznámíte se i s nepřáteli a zjistíte, že zde není problém najít i nějaký ten bonus k dobru. Patří sem například speciální boty, které vám pomohou dosáhnout mnohem vyšších výskoků.

Levelů je zde velká spousta a jsou rozděleny podle obtížnosti. Pokud se vám podaří dokončit všechny levely v určité obtížnosti, zpřístupní se vám i jeden bonusový level pro každou obtížnost. Ten je většinou pouze takovým doplňkem a spíše než o logické uvažování v něm půjde zdolat několik nebezpečných míst. Samozřejmě počítejte s tím, že dokončit danou sadu úrovní vám jistě nějakou tu hodinku nedá spát. Navíc si vezměte, že autorům se podařilo vše sladit v naprosto pěkné grafice a ani atmosféra nestrádá. Když k tomu připočteme level editor, myslím, že není co řešit.

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

92 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

Castle of Elite Castle of Elite Castle of Elite Castle of Elite Castle of Elite

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce