recenze

CarJongg

CarJongg

Milovnicí ladných křivek, rychlých kol a vůně benzínu! Právě pro vás je dnešní logická hra na motivy japonského Mahjonng. A jako bonus ke skvělé zábavě si pro vás autoři připravili hromadu stránek s vašimi mazlíčky. Stačí jen hrát a vyhrát!
Pokud si auta spojujete jen se sportovními hrami, dnešní CarJonng vás vyvede z omylu. Uvidíte, že i logická hra dokáže být velice zábavná, pokud se k ní připojí i auta. Ačkoliv Mahjonng je zábavné samo o sobě… Dobře jdeme na recenzi.

Jakmile poprvé spustíte CarJonng, možná zůstanete sedět jako opařeni. Není divu, pokud jste předtím nehráli Mahjonng, může vám pyramida poskládána z kostiček, které jsou potištěné auty, naskočit přinejmenším husí kůže. Nebojte se, zase tak hrozné to není, a jakmile proniknete do systému (Matrix?), přijdete na jistou podobnost se stolní hrou Pexeso. O co tedy jde. Vaším úkolem je vysbírat celkem 144 kostiček, a to tak, že budete sbírat dvě stejně potištěné kostičky. Ale uspořádaní kostek do pyramidy není jen tak pro srandu králikům, má totiž své opodstatnění. Abyste mohli danou kostku sebrat, musí být odkryty alespoň dvě strany kostky. Ač se to může zdát jako detail, zjistíte, že právě tento fakt značně ztěžuje hru a natahuje herní dobu. Jedna partie vám může zabrat klidně i půl hodiny. Dobrou pomůckou při hraní je možnost nechat si zbylé kostky znovu zamíchat. Někdy totiž dojdou možnosti sbírání kostek, a právě v těchto chvílích oceníte tuto pomůcku. A teď slibovaná odměna. Jakmile odstraníte všechny kostky, objeví se na jejich místě spousta červených nápisů, které se po kliknutí přemění na odkaz, který vás nasměruje k jednomu z mnoha našlapaných aut.

Graficky je na tom hra dobře, vytknul bych snad jen obrázky aut, které se musely smrsknout, aby se na kostičku vlezly. Hudba je taky dobrá, ale nemusí se líbit všem. Jedná se o mix asijských stylů, tudíž si přijdou na své hlavně posluchači orientálních skladeb. CarJonng je ďábelsky hratelnou logickou hrou, která připoutá i nejzarytější odpůrce logických hrátek, a to hlavně díky autům na kostkách. (Jen tak mimochodem, autoři by uspěli více, kdyby tam dali erotické obrázky.) Kdo to tu šeptá? :o)

Dodatek: Jakmile hru dojedete a budete ji chtít vypnout, začne vás hra nabádat k tomu, abyste si zakoupili novou verzi hry. Ač je to typický znak shareware, stačí hru znovu zapnout a můžete hrát, jako by se nic nestalo.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

CarJongg CarJongg CarJongg