recenze

Bricks 1.9

Bricks 1.9

Sokoban zná každý správný logik. Představme si jej bez postavičky šoupající bloky, bez malebné grafiky, bez efektů, a uzříme jen na první pohled strohou logickou hru jménem Bricks 1.9. Je to zvláštní, ale velmi dobře se to hraje.
Kdo si pamatuje hry programované pod stařičkým DOSem, speciálně v prastarém jazyku Pascal, jistě si též vzpomene na triviální grafický interface, který veškeré amatérské výtvory jednoznačně charakterizoval. Žádné grafické orgie se všemi takzvaně dnešními udělátky nehledejme ani ve hře Bricks 1.9, která na první pohled vypadá jako pravidlo potvrzující Pascalovské doby.

Představme si takový velmi jednoduše vypadající Sokoban, tedy typ logické hry, ve které obvykle posouváme určité objekty na dané místo. Není to věc zcela jednoduchá, ale vždy primárně záleží na fantazii autora, jaké překážky nám položí do cesty našeho posunovacího snažení. Hlavním úkolem této hry je umístit „Masterbrick“ (tedy velkou kostku) na předem dané místo, obvykle umístěném za „Barrierbrick“ (tedy bariérou) a několika dalšími volně pohyblivými „Bricks“ (tedy kostkami). Autor hry Bricks 1.9 Andreas Rottler tuto hru stvořil na motivy osmibitové hry v té době na herním poli celkem neznámé firmy Microsoft s názvem „Klotski“. Hra obsahuje velmi pěkných 48 úrovní, přičemž prvních 24 je čistým remakem původní hry a dalších 24 je dodáno přímo autorem. Nutno podotknout, že jednotlivé úrovně, respektive jejich obtížnost, přímo úměrně stoupá s přibývajícím časem stráveným hraním tohoto kousku.

Komu je hra určena? Určitě přemýšlivým lidem, kteří oplývají trpělivostí a volným časem. Bricks 1.9 je lehce determinována možností vstoupit kdykoliv do jakéhokoliv levelu a odehrát jej, ale řekl bych, že se s tímto handycapem dá celkem v pohodě žít.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

titu.a | 12.08.05 v 06:43

Víte nemá to cenu stahovat vůbec to nefunguje nejde to tam ovládat


galerie

Bricks 1.9 Bricks 1.9 Bricks 1.9 Bricks 1.9 Bricks 1.9

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce