recenze

Bobble Puzzle

Bobble Puzzle

Oblíbenost logických her je hodně ohrané téma. V dnešní hře se mu nebudeme příliš věnovat, neboť bych přišel o tu poctu představit vám skvělou Bobble Puzzle!
Logické hry nemáte příliš rádi, o tom se nedá diskutovat. Přemýšlet se více vyplatí jinde, takže u her bych to vynahradil něčím jiným, ale najdou se i tací, kteří si rádi u her zapřemýšlí. Nevím, kolik takových je, ale já se mezi ně rád zařadím. V případě Bobble Puzzle rozhodně!

Logika a hry – to některým nejde příliš do hlavy a nechtějí se tím ani zabývat, ale proč? Vždyť hra, u které si trochu zapřemýšlím má něco do sebe ;) No dost už o logice, zmínil jsem se o tom, že se nebudu snažit jí příliš rozebírat, ale jak vidíte, nejde to. :/

Dnes se s Bobble Puzzle vypravíme do barů, diskoték a hospod, kde naleznete automaty, na kterých se nedá vyhrát. Takřka nic na nich nezískáte, ale prověříte si vaši logiku, přemýšlení a vše co s tím souvisí. Na těchto automatech jsou totiž kvízy a logické hry. Bobble Puzzle tu najdete samozřejmě také patří mezi desítku nejoblíbenějších her, takže ti co už jí hráli si vzpomenou, jestli se na konci hry hrdě podepsali pod první místo či nikoliv. :) No ti co se podepsali už asi dále číst nebudou, možná ani číst nezačali, ale ti co nehráli ať rozhodně čtou dál. ;)

V názvu hry je Puzzle, takže půjde o jakési skládání. Ve hře je několik barevných kuliček, ty vystřelujete skládáte na sebe (samozřejmě jen ty se stejnými barvami. ;) Pokud jsou tři, tak zmizí. ;) Tím se nahrává vaše skóre a pokud vydržíte déle, porazíte soupeře. Záleží tedy hlavně na tom, jaké vám chodí kuličky. Když se barvy vždy shodují, nemáte problémy, ale shodovat se nebudou ;) To by hra byla o ničem. Po každém kole následuje další s dalšími vychytávkami – jiné uspořádání kuliček, takže obtížnost klesá i stoupá – co víc si přát? ;) Příjemné je, když se u vašich kuliček objeví volný prostor, kam můžete stále lupat další kuličky, tak vám jde vše od ruky, neboť na druhé straně zatím můžete lépe skládat barvy a zbavovat se při tom nepotřebných kuliček.

Ovládání je klasické – šipkami směřujete šipku a mezerníkem střílíte. Nic lehčího snad už být nemůže. ;) Po vyzkoušení však ale poznáte, že hra není tak lehká, jak se zdá. ;) Hodnocení všemu napoví – těžko bych hodnotil grafiku nebo hratelnost. Ty jsou u podobných her naprosto jasné. Bobble Puzzle je sice několikátá napodobenina známe hry z již zmiňovaných automatů (vždy pod jiným názvem samozřejmě), ale je první, co se mi dostala do rukou, takže k tomu nemám slov – kritika jde tentokrát stranu…

Verze hry je 0.81, takže Training ještě nejde. Options taky ne, ale není co nastavovat, vše šlape, jak má. ;) Režim pro dva hráče je dostupný, takže příjemnou zábavu. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie