recenze

Blazetris

Blazetris

Jedním z prvních 3D Tetrisů byl legendární Blockout, u kterého má generace strávila mládí. Jeho pokračovatelem zdá se býti Blazetris. I když – grafika krásná, hratelnost přívětivá a atmosféra jedinečná, přesto mám pocit, že označení 3D není zcela přesné…
U dnešní hry jsem strávil trochu více času, než je u ostatních typů her obvyklé. Bylo to nejen tím, že mám Tetrisoidní hry rád, ale tak trochu jsem hledal příčinu svého pocitu, který mi naznačoval, že tu něco nesedí.

Blazetris je principiálně klasickým Tetrisem, nicméně ve velmi pěkném kabátku ušitém z akcelerované grafiky s detailními texturami stylu staroegyptského. Hratelnost je mňamková, naše prstíky společně s mozkovými závity dostanou lehce zabrat, takže v tomto směru opravdu není co řešit. Tématické spojení se starým Egyptem mi sice doposud uniká, nicméně rozhodně není na závadu, zvláště pak, když texturky s hieroglyfy prozáří herní screen jako meteor na jasné noční obloze.

Nakonec jsem se nedopátral, co mi ve hře tak trochu chybí nebo tak trochu přebývá. A to je dobře. Možná, že můj pocit byl lichý a tato hra je bomba všech logických bomb, kterou jsme tu letos měli možnost uvést.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Marian | 18.10.06 v 16:00

Wow! Omlouvám se za zpožděnou odpověď Kačenko! Náš systém zatím nemá automatické oznámení příspěvku, takže jsem si toho všiml až teď. Díky za lichotku (to víš, čím je člověk starší, tím více si cení těchto upřímných vět :-)) - nápad s informací ohledně instalování předám Hynkovi a budeme diskutovat, nicméně instalace 3 her denně na PC není zase tak extrémní. Byly doby v mém mládí, kdy jsem za den zkusil instalovat a hrát třeba i 50 her. Kdybys měla jakékoliv dotazy, kontaktuj mne prosím spíše na mém e-mailu, který najdeš v sekci "O nás". Díky za příspěvek! :)

Kacenka | 31.08.06 v 19:43

Ahoj Mariane. Nejde mi i po registraci psat na foru a tak to nemam komu napsat, nez tobe :) Promin, vybrala jsem si te :)) Libej se mi tvoje recenze a tak jsi ma obet. Neni to nic zavaznyho, jen bych uvitala, kdyby u kazdy hry byla jeste informace, jestli se hra musi instalovat, nebo ne. Vim, je to detail a u vetsiny her bude psano ANO musi, ale pro nektere vase fanynky je to cenna informace :)) (ono instalovat a zase odinstalovat denne tri programy neni moc dobry pro system). Jde mi jen o to, zbytecne to nestahovat... dekuji :), tva verna Kacenka


galerie

Blazetris Blazetris Blazetris Blazetris Blazetris