recenze

Big Money Deluxe

Big Money Deluxe

Hra pro ty, kdo mají rádi peníze, penízky a penízečky. To je Big Money Deluxe. Pozoruhodná logovka, ale možná také z části arkáda, důkladně prověří vaší rychlost, přesnost a pohotovost.
Jeden český ekonom kdysi řekl, že peníze jsou až na prvním místě. Jak je to v životě, to už záleží jen na vás. Tuhle hru však toto tvrzení dokonale a trefně vystihuje. Hned na úvod musím upozornit, že se jedná o trial verzi, a tak máte možnost hrát pouze v prvním módu. Majetní nadšenci se však nemusejí obávat. Třicet dolarů je pro ně určitě plivnutí do moře. My, „normální pozemšťané“ zůstaneme u toho, co je nám nabízeno zadarmo.

Když jsme u těch upozornění, pokud máte levé tlačítko myši v pokročilém stádiu rozpadu, rovněž dejte od této gamesy ruce pryč. Levé tlačítko totiž dostává pekelně „zahulit“. K věci však. Když prolétnete nedlouhou instalací, ocitnete se v tajemném trezoru, který asi všichni známe z příběhů strýčka Skrblíka. Ten si tu však nebude házet šipky do kup peněz, jelikož jich tu moc není. Místo něj se zde tu a tam zjeví jakýsi dědeček s vizáží nekompromisního amerického byznysmena, který se na vás posměšně šklebí a z pusy mu kouká černý doutník. Ani se nenadějete a trezor se zaplní. Nikoliv penězi, o kterých jsme spekulovali výše, ale žetony různých barev. Na nich naleznete také značky světových měn, tuším že dollar, libra či euro tam určitě jsou. Trezor se zaplní tak z poloviny a každou chvíli se ze zdola přivalí nová řada žetonů. No žetonů. Mně jako žetony připadají, ale ve hře jsou oficiálně nazývány mince, tak si vyberte jak fantazie ráčí. V nemilé chvíli, kdy žetony dosáhnou vrcholu trezoru, končíte. Máte pouze jeden život tak pozor.

Asi se teď ptáte, jak tomu máte zabránit? Jednoduše. Pokud se v trezoru nacházejí nejméně tři žetony stejné barvy u sebe, stačí na ně kliknout myší a jejich zmizení je otázkou okamžiku. Je to samozřejmě bodově ošetřeno. Tento čin není sám o sobě obzvlášť těžký, navíc při pouhém posunu myší na nejméně tři žetony následuje jejich rozzáření. Z toho, co jste zatím o hře slyšeli, asi soudíte, že to bude legrace. Musím říct, že nejenom to. Vždy po určitém časovém intervalu spadne odněkud shora měšec z penězi. To přichází vaše chvíle. V levé části obrazovky jsou totiž jakási místečka pro tyto měšce. Pokud se všechna místa zaplní, postupujete do dalšího kola. Zbývá prozradit, jak tam měšce dopravit. Snadno. Stačí když přesně pod ním práskne žeton a měšec už si najde cestu na pravé místo. Sem tam se také snese dolarová značka různé barvy. Pokud praskne žeton pod ní, explodují všechny žetony té barvy, jakou má dolarová značka. S přibývajícími koly se v podstatě mění pouze počet míst pro měšce, přesněji řečeno se zvyšuje, což pro mě bylo docela zklamání.

Ač je tahle hra docela jednoduchá, určitě vás nezklame. Velmi mě potěšily grafické efekty. Po postupu do dalšího kola poletují vzduchem bankovky, což je velmi originální nápad. Hudba rovněž slušná. Takže si dejte pozor, ať neodepíšete myš, ale jinak přeji hodně zábavy.

stáhnout hru
Ota

autor
/ Ota

Skóre

70 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Oxana | 06.11.05 v 18:21

Chtěla bych dále hrát tuto hru,ale nemohu jí spustit,protože nemám registrační kod.Pomozte mi.Děkuji.

anna | 06.09.05 v 13:45

Chtěla bych dále hrát tuto hru,ale nemohu jí spustit,protože nemám registrační kod.Pomozte mi.Děkuji.

Paty | 05.09.05 v 21:22

Šikly by se taktéž registrační kódy, 60 minut je fakt málo na hraní.Už mě to chytlo.dík

Tomas | 21.04.05 v 16:03

Potrebuji licenční kod na zapis do tabulky.Dik

alena | 07.03.05 v 16:13

Prosím, poraďte mi, jak mám tuto hru spustit, pořád po mě chce registrační kód, a ten jsem opravdu nikde nenašla. Děkuji

OTA RY3AVY | 30.01.04 v 19:54

kolik stojí byg moneydeluxe cd-rom.

Onka | 09.10.03 v 07:40

Prosím, poraďte, jak spustit tuto hru. Zaboha se mi to nechce podařit. Pořád na mě huláká, že: "_FMUSIC_SetLooping@8" function not found in fmod.dll.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce