recenze

Beer Sokoban

Beer Sokoban

Zmodernizovaná verze jedné z nejznámějších logických her. Tentokrát tedy Sokoban ve 3D, ale se stejným úkolem. Ten navíc zpestřuje obsah přesouvaných beden, kterým jsou flašky piva. V náročnosti však autoři nijak nepolevili. Jedna chyba a můžete hrát zase znova.
Jak je již známo ze Sokobana, (zde je jeden z jeho mnoha klonů), jedna chyba vás může stát vaši tvrdě vypracovanou pozici. V praxi to vypadá tak, že po půlhodině logických pochodů, které vás vedou k přesným tahům s předměty, uděláte jednu chybu, díky které nemáte jinou možnost než hrát znova od začátku. Touto chybou bývá nejčastěji omylný přesun předmětu do slepé uličky, což postrádá veškerou logiku, a nebo do rohu. Z těchto míst již není východu a doporučuji si to zapamatovat, abyste ušetřili váš čas a nervy.

Kdo dohraje jakoukoliv lepší verzi Sokobana, může být na sebe pyšný, neboť tato logická hra je základem pro hraní těch dalších. Ale vlastně už jen kvůli dobrému pocitu a zvýšení hráčského sebevědomí se hodí tuto hru dohrát. Dnešní verze je propracovanější, lépe se na ni dívá a samozřejmě se i lépe hraje. Jakby také ne, když je kompletně 3D a přesouvaným předmětem jsou bedny s pivem. Rozhodně působivý nápad spojit logiku s pivem a vybudovat tak dalšího Sokobana.

Hra by klidně mohla i mít příběh o hospodském, který při stavbě hospody najal velmi špatného řemeslníka. Ten mu postavil složité chodby, do nichž se bedny s pivem sotva vejdou, a hospodský tak má teď spoustu práce, aby je přesunul do lednic a zachoval jejich kvalitu. Avšak v hospodě bych očekával spíše točené pivo, takže tento příběh zase není tak reálný. :) Ale váš úkol to vystihuje naprosto jednoznačně. Lednice jsou rozmístěny ve sklepě tak, že k nim většinou vede pouze jedna cesta, do které musíte bedny s pivem dostat. Začátek hry nenabízí příliš složitou hádanku a alespoň se tak necháte ukolébat náročností hry. Ale postupně se často dostanete do míst, kde už nebude stačit najít pouze jeden jediný princip k přesunu, ale bude jich zapotřebí více. Jak už bylo řečeno, jsou pozice, do kterých bedny nesmíte za žádných okolností dostat. Pokud tak učiníte, musíte začít od začátku a nebo také od uložené pozice, což na hře oceňuji. Je možné si hru ukládat po každé správně posunuté bedně a následné chyby vás nebudou muset tolik mrzet, neboť postačí stisknutí jedné klávesy a jste zpět ve hře.

Ovládání je kombinováno s myší. To od většiny 3D her očekáváte a neumím si bez toho Beer Sokobana představit. Na hratelnost se v takovéto hře dost spoléhá a zklamáni určitě nebudete. Grafika není nijak zaostalá a drží se u hranice průměrnosti. Co se týče zvuku, budete potěšeni. Ke hře si můžete poslechnout Metallicu, Nine Inch Nails a další. Zkrátka naprostá spokojenost. Těžko se mi hledaly nějaké zápory a tím jediným bude asi celková délka hry. Jinak si buďte jistí, že si budete hlavy dosti namáhat, na což určitě už čekáte. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Pavla | 06.05.05 v 18:13

nic nevim

Nikola Veprikova | 11.04.05 v 12:33

sou to vazne dobry hry.......................................................:-)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce