recenze

Bechtris

Bechtris

Název i obrázek na první pohled připomínají Tetris. Ve skutečnosti má však tato hra blíže k logickým gamesám jako Criss-Cross či Scrabble. Pokud patříte mezi fanoušky tohoto žánru, čtěte dál, protože Bechtris vám má určitě co nabídnout!
Titulů s tématikou a názvem obsahujícím Becherovku se za posledních pár let objevilo díky nápadité soutěži vyhlášené firmou Jan Becher opravdunesčetně, takže se není co divit, že vám opět přinášíme další takovouto hru. Tentokrát se vývojáři rozhodli poslat do soutěže poměrně originální kousek - kombinaci světoznámého Tetrisu a trochu méně slavných logických her na slovní zásobu, ze kterých asi nejznámější je Scrabble. Ptáte se, jestli je to vůbecmožné, zkombinovat tyto dva naprosto odlišné proudy zábavy? Ano, ostatně tvůrci z Nooldsoftu to tímto výtvorem bez jakýchkoli dalších pochybnostídokázali. Na místě je spíše otázka, zdali se jedná o kombinaci kvalitní a zábavnou.

A nyní k samotné náplni hry. Ta, jak jsem již uvedl, je v podstatě kombinací Tetrisu a Scrabble. Ze shora vám padají kostičky s písmeny. Ty pak doleskládáte tak, abyste složili slova. Nápad v podstatě geniální. Problém je ovšem v tom, že skládat můžete pouze konkrétní slova, která mají něcospolečné s Becherovkou. Namísto toho, že by hra pořádně procvičila vaše mozkové závity, jak se ostatně u logických her sluší a patří, se celá logická složka omezila na pouhé zkoumání a zapamatovávání slov o Becherovce a následné vymýšlení jejich kombinace. Tento fakt velmi kazí jinak geniální nápad na skvěle pojatou logickou hru.

Pokud by k dispozici byla slova všechna, nebylo by hře takřka co vytknout. Samotné zpracování je totiž na profesionální úrovni. Slušná grafika i hudba a pohodlné ovládání řadí tento titul z hlediska zpracování mezi nejlépe odvedené kousky. Boužel, nejdůležitější aspekt hry, kterým je zábavnost, je až na posledním místě. Bechtris je prostě neakční a vcelku nudný a to i na logickou hru. Omezený slovník a naprosto náhodné generování písmen, která spadnou, kazí logický aspekt této hříčky a nic nezachrání ani zajímavé bonusy při složení některých slov, mezi něž patří například možnostvybrat si libovolné písmeno či třeba umazat část již spadlých písmen.

Stojí tedy Bechtris za vyzkoušení? I přes veškerou výše uvedenou kritiku musím říct, že ano. Již samotný velmi originální koncept stojí za to. Navíc, pokud jste zapřísáhlými fanoušky logických her a Tetrisu, bude se jednat o další jistě zajímavý kousek do vaší sbírky. Sečteno a podtrženo, Bechtris je velmi originální, avšak ve všech ostatních ohledech průměrná logická gamesa, která nenadchne, ale ani neurazí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce