recenze

BecherBarrels

BecherBarrels

Dnes si svoji mozkovou kapacitu potrápíte trošičku více. Přinášíme vám totiž hru, která se myslím může řadit mezi ty hardcore, protože bude existovat několik zajímavých možností, jak hru dohrát. BecherBarrels za pozornost určitě stojí, zvláště pak přihlédnete-li k velmi pěknému zpracování.
V logických hrách byl na letošním ročníku Becherovka Game opravdu frmol. Této kategorie se zúčastnilo celkově 12 her, které se snažily od poroty získat co nejvíce bodů. Porotci to ale neměli v žádném případě jednoduché, protože se zde sešlo několik opravdu povedených her. Vítězství si na svoji stranu nakonec dokázal získat Becherátor, v těsném závěsu za ním pak skončil Laser. Dnešní BecherBarrels sice zůstal za medailovými pozicemi, konkrétně na pátém místě, přesto si nemyslím, že by vám nemohl vůbec nic nabídnout.

V perexu jsem použil přízvisko hardcore. Důvod, proč jsem se to tak rozhodl označit, je prostý. V následující hře totiž své mozkové závity potrápíte opravdu pořádně. Samotný úkol je přitom dosti prostý, dopravit sud s alkoholickým nápojem k malé bedničce, která je vždy na opačné straně hrací plochy. Vtip spočívá ale v tom, že mezi startovní metou a cílovou je obrovská propast, přes kterou se sud normálním způsobem nedostane a budete-li to přesto zkoušet, pak se ještě může stát, že se vám poškodí. Nejlepším způsobem, jak tohle celé vyřešit, bude z dostupného materiálu vytvořit pořádnou nosníkovou konstrukci, po níž se může sud kutálet jedna radost. K dispozici budete mít železné, ocelové a dřevěné nosníky. Budete muset ale vymyslet, jakým způsobem to celé sestavíte, protože disponujete jednak omezenými prostředky, ale i ne zrovna přehršlem materiálu. Po části, kde se bude sud kutálet, musíte zvolit desku. Je to sice dražší, ale jiným způsobem se vám to s největší pravděpodobností nepodaří. Ovládání je zde myší. Levým tlačítkem společně s tahem myši určujete délku části norníkové konstrukce, pravým ji naopak můžete zrušit. Jakmile se vám jakýmkoliv způsobem podaří dostat sud k bedničce, automaticky postupujete do dalšího levelu, kde musíte své snažení zopakovat.

Nesmíte ale zapomínat na to, že se vám měří celou dobu čas. Jakmile se vám podaří celou hru dohrát tím, že splníte všech jedenáct levelů, pak se vám všechny časy sečtou a výsledek svého snažení můžete poslat na internet a pochlubit se ostatním. Technické zpracování je na velmi pěkné úrovni. Trochu mě ale zaskočilo, že hra neobsahuje vůbec žádnou audio stránku. Absenci hudby bych ještě pochopil, ale že nejsou k dispozici ani zvuky? Mezi další slabiny pak patří i poněkud vyšší obtížnost, a také možná i trochu to, že hra nemusí sednout každému. Přesto si myslím, že minimálně za vyzkoušení to rozhodně stojí. Autoři totiž jako jedni z mála vsadili na jemně inovační prvky a nepřiklonili se k těm, kteří se neustále inspirují legendárními kousky jako Tetris či Sokoban.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

michL | 29.01.06 v 10:39

prosim poradte mi s 3 levlem pls prosim napiste na e-mail:misa96@tiscali.cz

Ivo Skalický (autor programu) | 02.01.06 v 18:59

V nápovědě popsáno: šipkami se skroluje obraz. Počkejte na závěrečný 11. level ten je opravdu hodně velký!
PS: Přeji příjemnou zábavu při hře

ondra73 | 23.12.05 v 15:14

Víte někdo jak mám udělat 4. level poradte!!

mylko | 22.12.05 v 22:25

praveze skusam skusam a ze vobec to nejde...

Adamer | 20.12.05 v 19:15

viem ako na to staci len dat sipku do strany

mylko | 18.12.05 v 11:27

cafte, viete mi niekto pomoct, absolutne sa neviem dostat cez treti level... uplne nalavo to vyzera, akoby tam bol kotviaci bod, ale nemozem sa on zachytit, pretoze je de facto mimo obrazovky (chyba programatorov)... viete niekto ako na to?


galerie

BecherBarrels BecherBarrels BecherBarrels BecherBarrels

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce