recenze

Becher Zenji

Becher Zenji

Co byste řekli na pořádný flek v továrně na Becherovku? Chtěli byste ten blahodárný mok vyprovázet očima od první nádobky po poslední rouru, vedoucí k zeleným placatým flaškám? Hloupá otázka, což... Tadyhle si to můžete něco vzdáleně podobného zkusit.
Becher Zenji je solidně návyková hra a především jedna z předních her letošní Becherovky. Za jednoduchým, ale úspěšným konceptem stojí několika tituly ošlehaný Marek Mojzík, tvůrce nestárnoucího Hafíka, do kterého díky editoru stále vznikají nové a nové fan-levely. Dnešní hra spadá opět do kategorie logických, s podobným systémem jako staré dobré Pipemanie nebo hra Zenji, akorát všude kolem s mírným Becheřím podtextem. Ovládáte jakési sluníčko a vaším cílem je pospojovat všechny různě natočené, zlobivé trubky do jednoho celku (prej tím protéká životodárné Becherovo léčidlo, nevím nevím...). Jak prosté... A v pozdějších úrovních občas pořádně složité (naštěstí si lze z legrace loadnout i patnáctý, poslední level), zejména díky otravnému časovému limitu a absenci pauzovacího tlačítka, které by hru udělalo hratelné i pro mladší ročníky. Ale co, hlavně, že mě to dokázalo napnout i zabavit zároveň.

Hra je povedená i po technické úrovni, grafika je v rámci strategicky-logického žánru úplně pohodová, hudba na pozadí od Pavla Moravce zajímavá a celkově mi hra po technické stránce tropila jen minimum potíží. Fajn.

Přestože Becher Zenji v uplynulém ročníku utrhl mezi logickými hrami až bramborovou pozici, ač mi letos prošlo rukama pět většinou výše umístěných Becherovkovin, tahle si mě získala nejvíce. A to si ještě počkejme na nové, upravené levely, které se snad na webu brzy objeví (škoda toho, že pro vaše kreativní chvilky máte k dispozici jen poznámkový blok a pár rad). Kdo rád přemýšlí, nechť neváhá a stahuje. A kdo přemýšlí nerad, ať tahá taky... za trest. :-)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =


galerie

Becher Zenji Becher Zenji Becher Zenji Becher Zenji Becher Zenji

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce