recenze

Beam Caster

Beam Caster

Tetris je už zřejmě herní modla. Ale sám o sobě už by nás asi nikterak nepřekvapil, proto se ti autoři, kteří chtějí použít jeho námětu do svých her většinou zabývají myšlenkou, jak ho ozvláštnit. Jedno z možných řešení nabízí Beam Caster.
V úvodu jsem použil slavnou hru tetris, z čehož by mohlo vyplývat, že tahle hra je asi velmi podobná tetrisu. Ale není to tak jednoduché. Princip Beam Caster je s tetrisem shodný. Ze shora padají částice, které se musí dole kupit podle určitého klíče. V tetrisu je to podle tvaru, zde však podle barev jednotlivých částic. Abych nemusel používat neurčitého termínu „částice,“ prozradím, že tyto částice jsou hvězdy.

Když je tedy klíčem k sestavení barevnost, tak to rozhodně není nic inovativního, řeknete si. Skutečně jsem již měli celou řadu možností vyzkoušet hry vystavěné na stejném principu. Ale já jsem věděl, co říkám. Takže pozor, prvek inovace je tu. Herní obrazovka je totiž asi tak jednu čtvrtinu odspoda přeťata lajnou, po které se pohybuje něco jako trychtýř. Právě tenhle trychtýř vy ovládáte. Ze shora padají ony různobarevné hvězdy. A co je vaším úkolem? Zjednodušeně řečeno: chytit hvězdu, poodvézt ji trychtýřem nad místo, kde se má usadit a pustit ji. Do trychtýře však můžete chytit jen jednu hvězdu, takže je jasné, že nemůžete stihnout pochytat každou hvězdu. Proto si musíte nejprve ujasnit, jaké hvězdy budete chytat. Samotná hra vám doporučuje ty rychlejší, což se prý jeví v konečném důsledku o dost efektivnějším.

A nyní tedy, jak probíhá samotná hra, respektive, kolik musíte hvězd složit, aby zmizely a uvolnily tak místo nově padajícím. To číslo je vzhledem k složitosti hry celkem malé, stačí pouhé dvě hvězdy vertikálně položené. Možná si myslíte, že je to jednoduché, ale to je jen na první pohled. Pokud se vám začnou „na hlavu“ sypat desítky hvězd, uvidíte, že se zapotíte, abyste to všechno stihli - to mluvím zvláště o vyšších levelech, kde třetím už začíná jít do tuhého. Jinak- samotná hra končí ve chvíli, kdy hromada nakupených hvězd překročí lajnu, na níž se pohybuje váš trychtýř.Nesmím vás také informovat o grafickém a zvukovém provedení. Tradičně začnu grafikou, tedy tím, co je většinou lepší. Grafika Beam Caster je celkem vyvedená, přehledná a jasná.

Na zvuky ve hře narazíte, nicméně žádná sláva to není, mohly být jistě provedeny lépe, ale lepší než nic.Beam Caster je hra, která vás určitě dokáže pobavit a myslím si, že i na delší dobu, protože při samém ohánění se, vám prostě čas na nudu jen tak nezůstane.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie