recenze

Baxx

Baxx

A zase jednou za námi přijel jeden logický rychlík! Ve stanici se zdrží jen chvilku a zase honem pádí dál po své nekonečné trati. Něco mi říká, že byste si měli jít honem koupit jízdenky k pokladně na nádraží, aby vám tenhle zatraceně pěkný vláček neujel.
A zase za námi přisvištěl logický rychlík. Pro někoho je tento typ her tabu, ale věřím, že pro nás ostatní to bude příjemné osvěžení. Nasedněte, připoutejte se a jedem.

Princip hry není složitý a i autoři deklarují hratelnost jako jednoduchou. Pokaždé, když hra začne, objeví se na hracím poli vzdáleně připomínající GO 44 různobarevných kuliček na 45 políčkách. Z počtu políček ku počtu kuliček jednoznačně vyplývá, že jedno políčko je prázdné. Cílem hry Baxx je posouvat a eliminovat všechny kuličky (až na jednu) následně popsaným způsobem. Pokud skáčeme vertikálně či horizontálně nad sousedními kuličkami, pak tyto jsou automaticky odstraněny. Vezmu-li tak nějak „lidově“, pak je to takový ten princip přeskakování známý například ve hře Dáma. Prostě jen přeskakujeme sousedící kuličky a snažíme se všechny eliminovat pryč z herního pole. Čím méně jich na screenu zbude, tím lépe pro nás.

První, co mne na této hře zaujalo, byla takřka profesionální grafika. Na to, že je to zadarmo, to není špatný vklad. Hraje se to dobře, je to motivující a člověk u hraní prostě nemá špatný pocit. Našel jsem sice malou mušku, která se projevovala na mých prastarých Windows 98 značným zpomalováním hry, ale spíše než na bug ve hře to vypadá na bug v mém systému. Berte a hrajte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

assaly

assaly | 28.01.17 v 14:32

nevím :-(

Honza | 31.08.05 v 08:54

Proč a co s tím?


galerie

Baxx Baxx Baxx

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce