recenze

Balance to Win

Balance to Win

Dnes mám pro vás skutečně kvalitní, dobře zpracovaný, nápaditý a hlavně moc moc hratelný kousek, výjimečně nikoli pouze pro myslitele, ale tentokrát spíše pro manuálně zručné.
Při spuštění této gamesky se mi v hlavě rozezněl zvoneček signalizující jakési déjà vu, poznání, nebo snad ozvěnu dávné vzpomínky. A pak mi zapálilo. Antiperle! Jestlipak se mezi současnými čtenáři freegame najde někdo, kdo pamatuje tuto pozdně socialistickou a raně postsocialistickou verzi kinder vajíčka, tedy hračku a chuťovku v jednom?

Snad někdo z dříve narozených. Tak jako v antiperlích šlo o to, navést kuličku z bludiště ven (abychom ji mohli sníst), v Balance je třeba ji dopravit na místo k tomu určené (sice se nedá sníst, ale aspoň se dostaneme do dalšího levelu ;-). Podobné hry už tu sice byly, třeba BluePearl, avšak tentokrát je hra zcela bezbolestná a nečekají zde žádné zrádné překážky a pohyb desky se ovládá výhradně myší. Možná, že při pohledu na dřevěnou desku a kouli si pomyslíte, že vlastně o nic nejde, ale jak se postupně odemykají další levely, kuličky jsou najednou dvě a do hry vstupují další faktory – odrážecí špunty, magnety – obtížnost roste.

3D zpracování je prosté, ale výborné. Vzhledově mi hra připomíná Chessmaster. K dispozici je 50 různorodých levelů. A až se zdokonalíte, připojte se na internet a zúčastněte se turnaje. Přestože hra je shareware, tímto způsobem máte možnost ji vyhrát. Jedna rada na závěr – mistrovství v Balance vám přinese jedině trpělivost ;-).

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

kokosmen265

kokosmen265 | 30.01.15 v 07:08

balancování není lehká záležitost

Ada | 31.01.08 v 07:22

Prave! Musel jsi natacet tu krabicku, abys dostal antiperlu ven, neniliz pravda? ;-)

790511 | 30.01.08 v 22:34

Jaká hračka v Antiperlích?! Leda tak že by si někdo hrál s tou krabičkou...

AdaDanjermond | 12.06.07 v 05:49

Myslim, ze tento napad je z teze sorty jako jo-jo a podobne. Vecne oblibene tema :-) A pak uz zalezi jen za zpracovani.

Mečislav Kozel | 12.06.07 v 00:18

...obrázek ze staré hry...

Mečislav Kozel | 12.06.07 v 00:17

Naneštěstí je to od Code Masters, a ti zakázali hry šířit, takže jen obrázek na starou hru s názvem Tilt: http://www.worldofspectrum.org/infoseekid.cgi?id=0009440


galerie

Balance to Win Balance to Win Balance to Win Balance to Win