recenze

Bacteria 2

Bacteria 2

Dnes si po delší době budete mít možnost pořádně potrápit mozkové závity, neboť vám přinášíme hru, která díky své náplni právě tohle dokáže. Kvalitu pak podtrhuje velmi pěkné zpracování a hlavně hratelnost. Více prozradí ale až naše recenze.
Když se řekne logická hra, každému z vás se jistě nějaký ten kousek vybaví a v žádném případě nemusíme pochybovat o tom, že tyto představy budou dosti různorodé. Díky kreativnosti některých týmů si totiž lze pod tímto žánrem představit prakticky cokoliv. Dnes sice o nic tak originálního nepůjde, ale bavit se budete skvěle.

Oč tedy jde? Ve své podstatě pouze o to, přechytračit svého soupeře tak, aby mu nezůstaly žádné objekty, s nimiž by vás mohl jakkoliv ohrozit. Tyto objekty mají velice zajímavou skladbu, protože jsou kulaté a jejich střed tvoří malý trojúhelník. S tímto objektem lze libovolně otáčet a počítat můžete s tím, že z něj bude vyzařovat laserový paprsek. Zasáhnete-li neutrální, barevně neoznačený objekt, pak se zbarví a bude mít vaši barvu. Pokud navíc bude tento trojúhelník nasměrovaný na další objekty, pak se i tyto začnou zbarvovat. Možná vám tento popis přijde nesrozumitelný, ale věřte, že jsem se ho snažil co nejvíce zjednodušit. :) Věřte ale, že jakmile vše okusíte, bude vám vše jasné. Vtip je ale v tom, že s objekty nemůžete točit jak se vám zlíbí. Vše probíhá ve směru hodinových ručiček. Rovněž je myslím důležité zmínit, že hra probíhá na tahy. Jakmile uděláte svůj pohyb, musíte počkat na soupeře, dokud on nevymyslí svůj postup. Pokud budete dostatečně šikovní, může se vám podařit zabrat soupeřovy objekty. V tu ránu počítejte ovšem s velmi razantní změnou poměrů. Vítězí skutečně ten nejrafinovanější. Samotná hra pak končí v případě, kdy se vám podaří protivníka vymazat z hrací plochy.

Výhodou ovšem je, že oponent nemusí být pouze umělá inteligence, ale že lze hrát i proti živému hráči, a to dokonce po internetu, což u Game Maker her nebývá až tak časté. I celkové zpracování je velmi povedené. Nejvíce ze všeho se mi ovšem líbila zvuková stránka, zvláště pak neotřelý protivníkův smích, když na mě chystal smrtící úder. :) Pokud tedy máte rádi logické hry, je pro vás Bacteria 2 jasná volba. Jasně, musíte se ohánět, ale věřte, budete-li se snažit, dostane se vám velmi pěkné odměny v podobě cenného vítězství. Tak vzhůru do toho…

stáhnout hru
artman

autor
/ artman

Skóre

85 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

assaly

assaly | 04.07.17 v 08:24

tyhle mám ráda

mr.cihla | 24.06.07 v 12:49

Lidicky:) ted sem se k tyhle hre vratil asi po roce, a muzu rict, ze me docela zase chytla. Je sice tezka, ale kdyz se naucite predpovidat, co udela AI, tak to de. Fakt doporucuju...90%


galerie

Bacteria 2 Bacteria 2 Bacteria 2 Bacteria 2 Bacteria 2