recenze

Avast!

Avast!

Správná závislost na hraní je věcí, která dobře naladí. Pirátsky laděný logický rychlík Avast! patří mezi hry, které tuto závislost způsobují. Spojením principů Pipemanie a Tetris autoři zařízli do živého, takže hráčstvo nechť si hodně volného času připraví…
Zpočátku jsem se nad názvem dnešní hry domníval, že nějaký vtipálek pustil omylem známý antivirový program do freeware herních vod. Nicméně tomu tak nebylo. Dobrá, je to tedy hra, ale před tím, než jsem Avast! naplno spustil, jsem podle úvodního obrázku očekával spíše nějakou nudný mozkový buchar bez valného efektu, protože jsem prostě nepochopil spojení Pipemanie s piráty.

Ovšem když jsem se po nořil hlouběji do prvních skládání trubek (či co to vlastně v tomto případě jest), pak došlo k radikálnímu obratu. Hra vás chytne jako dobře vysušený seník za parného dne pomocí hbité dětské ručky se sirkou. Princip se točí okolo spojení dvou klasik – Pipemanie a Tetris. Prostě a jednoduše napojujeme jednotlivé kousky „potrubí“ na sebe a dojde-li ke spojení určitého počtu v jedné řadě, tato se vypaří a dostaví se nová, nenapojená. Hraní je obarveno motivací spojenou se získáváním mincí z drahých kovů za každou odpadlou řádku. Grafika je uhlazená, líbivá, velmi dobře dokreslující atmosféru. Ale upřímně – i kdyby byla o dvě třídy horší, stejně bych Avastu! dal obligátních 90%, neboť gameska stojí na totální hratelnosti.

V poslední době po mně tímto způsobem chňapla pouze nenápadná pecka Marbles. Takže hopla, pokud chcete zabít čas způsobem slastným, pak si rozhodně zaAvastujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Marian | 15.08.06 v 09:31

Určitě šel. Například AVG! :-D

Russell | 15.08.06 v 00:20

lepsi nazev uz vymyslet asi nesel, ze? :D


galerie

Avast! Avast! Avast! Avast! Avast!