recenze

Atomik

Atomik

Zajímala vás někdy příčina chemických reakcí? Zní-li vaše odpověď kladně, pak je dnešní gameska určená právě vám. I když na první pohled nepřináší nic výrazného, na ten druhý jde o výbornou zábavu, kterou by byla škoda přehlídnout.
Logické hry vždy byly, jsou a jistě i budou velmi zajímavým zbožím. Buď se autorům podaří vytvořit něco opravdu hratelného, co překoná všechno ostatní, anebo jde o průměrnou záležitost. Ať to je jakkoliv, nemění to přesto nic na tom, že se jedná o velmi žádané zboží. Rozhodl jsem se proto, že trochu náš archív o tyto skvosty rozšířím a jako vhodný adept se mi zdá právě dnešní Atomik.

Svým námětem sice není nějak originální, ale to nevadí. Nejtěžší rozhodování je už v menu. Musíte si totiž vybrat barvu a počet protihráčů. Maximálně můžou nastoupit proti vám až tři oponenti. Ti mohou být buď řízení umělou inteligencí anebo živým hráčem. Ano, lze aplikovat i multiplayer, ale pouze u jednoho počítače. Protože se vše ovládá myší, je to technicky vyřešené tak, že se prostě střídáte u jednoho „potkánka“, pokud tedy nezvolíte proti sobě AI. Její inteligence je spíše průměrná. To soudím podle toho, že ještě nikdy mě nedokázala porazit a protože nejsem žádný genius, cítím, že její úroveň není žádná drsnota! :) Jakmile se hlouběji ponoříte do gamesky a necháte nasávat příjemnou atmosféru, budete mít velmi jednoduchý úkol, a to zrušit všechny ostatní barvy, kromě té vaší. Hra probíhá na tahy a vy vždycky budete muset k sobě přikládat molekuly. Jakmile budou u sebe čtyři, bude následovat reakce, a to, že se tyto čtyři kuličky od sebe odmrští a budou putovat do sousedních polí. Když náhodou tam budou k dispozici další tři kuličky, reakce bude pokračovat. Záleží tedy na vaší šikovnosti, jak vhodně budete jednotlivé prvky umísťovat. Odměnou vám pak bude zasloužené vítězství!

Musím říci, že čím primitivněji teď působí celkový námět, o to více je tento titul zábavný a mohu ho vřele doporučit. Později se bohužel dostaví lehká stereotypnost, ale budete-li hrát se živým kamarádem, příchod této nepříjemné vlastnosti ani nepocítíte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

panda | 21.06.06 v 13:13

ajokky
tadzi


galerie

Atomik Atomik Atomik Atomik Atomik

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce