recenze

Atoll

Atoll

Tetrisu není nikdy dost. Nesouhlasíte? Pak jste jěště zcela určitě neměli tu čest zahrát si některé z opravdu povedených modifikací, které u nás na Freegame nabízíme. Mezi takové patří i Atoll. Jdete na to?
Atoll od týmu Lucid Games je variací na tetrisovské téma. Tahle vděčná hra z dob počítačové prehistorie si dodnes dokáže udržet své příznivce a je odrazovým můstkem snad pro všechny počítačové hráče.

Navíc ji každý už ve třetí třídě zná z displejů mobilních telefonů a později si ji užívá na na svém PDA. Aby ale člověk nebyl znuděn stereotypem tetrisu, je nesporně zapotřebí, aby herní vývojáři přicházeli se stále novými a novými nápady, variacemi, modifikacemi a vylepšeními těchto padajících kostiček. Atoll je hrou velmi blízkého principu.

Spočívá totiž v umísťování různobarevných žabek na obláček tak, aby vytvářely trojice stejné barvy. Takové potom propadávají skrz obláček na ostrůvek, kde pomáhají stavět majáček, aby na ostrůvku nebylo smutno a neztroskotávaly na něm lodě. Ale v pohodlném umísťování žabek vám na jednu stranu brání vajíčka, která jakoby zavázejí. Na stranu druhou se dřív nebo později z vajíček vyklubou žabky, se kterými můžete tvořit trojice. Grafika Atollu je stejně jako celé jeho ozvučení velice pěkné, ale hra jako taková je bohužel pouze pozlátko na jeden večer...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Karel | 27.08.06 v 21:00

Podle mě to není freeware nýbrž hra za 10 doláčů, kterou spustíte pouze 2x.


galerie

Atoll Atoll Atoll