recenze

Assimilation

Assimilation

Výborně graficky zpracovaná logická hra. V ní je několik kamenů, s kterými se dá různě skákat, nebo se dají různě klonovat. Který hráč bude mít na konci větší počet svých barevných kamínků? No přece ten, co zvítězí, ne? :) Grafika a hudba je na úrovni…
Takže, jdeme na to. Opět tu máme logickou hru, jejíž principem je strategie s kameny, s jejich postavením a pohyby. I když to vypadá jednoduše, vězte, že hra jednoduše dělaná není. Grafika, zvuk, provedení a zábavnost této gamesky jednoduchá rozhodně není. To bude asi tím, že to nedělal jen ledajaký autor, ale profesionál, co chce na svém dílku vydělávat. Nebojte se, vy nebudete platit ani korunu, protože jde (jen) o jakousi shareware verzi.

Jak bych začal? No prostě to spustíte, rozjede se jednoduché, ale zajímavé intro s tajemným zvukovým doprovodem. Už samotný začátek napovídá, že je gameska zasazená do prostředí tajuplného světa staré antiky. A co jiného by po intru následovalo než herní menu? A právě v něm je možné si volit mezi hrou pro jednoho hráče (to je proti počítači), nebo pro dva hráče. Je divné, že hra pro dva hráče je určená ke hraní přes síť. Protože v tomto případě by nebylo nevhodné, aby oba dva hráči hráli na jednom počítači. V této hře si nemohou hledět do karet, ani něco podobného; tak proč tu strkají jen hraní po síti? Ale to je jedno, každopádně se podíváme na samotný princip hraní a na pravidla.

Na začátku má každý hráč na protější straně hracího pole (mimochodem, v této verzi jsou dostupné dva typy polí) jeden kámen. Pokud máte hru proti počítači, váš kámen má zelenou barvu. Po jednom tahu se s protihráčem střídáte, ten tah může být třeba skok (Jump). S jedním vybraným kamenem lze skákat o dvě políčka, nebo ten tah může být zkopírování kamene (Clone) na vedlejší políčko. Každý tah je časově omezený počtem sekund, který si hráč sám před začátkem hraní zvolí. Táhnete tak dlouho, pokud nedojde ke střetu. Střed je to, když se dostanete vedle nepřátelského kamenu, nebo když dokonce protihráčův kámen přeskočíte. A takový přeskočený nebo ťuklý kámen se mění na vaši barvu, získáváte tedy další žeton. Vítězem je hráč, který úplně zničí protihráčovy kameny, nebo který bude mít na konci hry (konec hry nastává, až je celé herní pole zaplněné) větší počet svých kamínků.

A blížíme se ke konci. Celé dílko je výbornou programátorskou, grafickou a zvukovou prací. Jen trochu zabolí, že to není plná verze. A to třeba znamená to, že během hry několikrát na obrazovce po určitých časových intervalech vyskočí okno s výzvou, abyste si koupili plnou verzi a podobně. Ale i tak je to výborné logické dílko, které umí potěšit třeba i svými bohatými možnostmi…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

Assimilation Assimilation Assimilation

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce