recenze

Ant Academy

Ant Academy

Populární mobilová hra Had se dočkala již nespočtu remaků, jeden od druhého lepší. Nyní však přichází svěží vítr do jinak stereotypní hratelnosti na chlup si podobných titulů. Stojaté vody hýří nebývalým způsobem a po právu si zaslouží náš potlesk.
Páni vývojáři, zamyslete se nad sebou. Ano, správně tušíte, teď přijde trocha moralizování, zamýšlení se nad sebou a vůbec takové ty nudné řeči, jimiž se sluší recenze zahajovat. Jenže nyní mám k tomuto kroku pádné důvody. Ant Academy je totiž dalším z řady remaků, snažících se o překonání mobilové legendy jménem Snake, nebo chcete-li Had. Jenže ouha - už i ten se pomalu ale jistě stává minulostí a díky novým technologiím se i do telefonů dostávají graficky vyspělejší a co do hratelnosti zábavnější tituly. Ale abych se vrátil k úvodní načaté myšlence – to už si opravdu nedokázali autoři této hry vymyslet nic jiného? Jako kdyby na světě neexistovala originální témata, vždyť se stačí jen podívat kolem! Reálný svět je originalitou doslova přecpán, a i když mě zrovna teď nic nenapadá :), má u mě Ant Academy hned pro začátek jedno velké mínus. Na druhou stranu mě hra zaujala hned na první pohled, ale kdo ví, možná to bude jen díky mé slabosti k těm malým hbitým stvořením, která pro dnešek přebírají první housle.

Ono nemusí být všem na první pohled jasné, že se jedná o klon Hada, a přiznám se i já, že jsem nad tím tuze přemýšlel, ale po chvilce bližšího hraní, po chvilce bližšího seznámení se s hrou a s jejími postupy, standardy a zvyky, se brzy s mým názorem sžijete. Již samotný herní princip bude podobu těžko vyvracet – ocitáte se na mravenčí akademii, kde se musíte naučit všem zvyklostem v mraveništi. K tomu vám dopomáhej asi milion malých kolegů, kteří se budou snažit dostat vás ke zdárnému konci. Není to však tak jednoduché, nestačí jen zvýšená pozornost okolí, ale záleží i na vaší šikovnosti. Zpět k samotnému principu hraní – to co jsem teď řekl totiž není tak úplně pravda. Jednoho mravence totiž ovládáte jen dočasně – postupně vaše rodina roste a roste. To díky všudypřítomným jablíčkům, po jejich pozření se vaše řady rozrostou o jednoho mravenečka. Jednoduché, není-liž pravda.

Krom jezení jablíček budete muset dávat pozor i na všemožné nástrahy okolního světa a plnit přetěžké úkoly, které, ač vypadají jednoduše, nejsou takové ani zdaleka. Spočívají většinou v tom, že musíte vaše svěřence dopravit z místa A do místa B, přitom však ani jednou do ničeho nenarazit a vyhýbat se všem překážkám. Ve virtuálním mraveništi totiž neplatí, že smrt jednoho nevadí – pokud se zabijete vy, přijde o život i zbytek a to by nikdo přece nechtěl.

Hra nabízí kromě vydařené hratelnosti i o něco málo horší technické zpracování. Tedy jak se to vezme. Zvuky a hudba se mohou pyšnit kvalitou nebe se dotýkající, no grafika na tom už tak dobře není. Viník je v tomto případě jasný, ukažme si na něj tedy prstem – Ant Academy je bohužel vytvořena v Dark Basicu, tedy v obdobě GameMakeru…To nic nemění na skvělých zážitcích z hraní. Za zkoušku nic nedáte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce