recenze

Amju

Amju

Co byste dělali, kdybyste měli farmu a zvířátka by vám z ní najednou utekla? Museli byste je zase nahnat zpět do ohrady. A právě o to jde i v 3D gamesce se zvláštním jménem Amju. Budete v ní přesouvat předměty a tím směřovat zvířátka do ohrady.
3D hry jsou vždy vítány. Nejen, že nabízí realistický zážitek, ale navíc jsou většinou i dost originální. Taková bude i hra Amju. Už jste jistě napjatí, o čem že to bude. Budete mít na starost zvířecí farmu. Zvířátka se ale rozhodla z farmy utéci a vaší úkolem bude je získat zpět. No a jak že to uděláte?? To se dovíte v následujících řádcích, tak pokračujte ve čtení...

Když si hru stáhnete a nainstalujete, na nic nečekejte a spusťte ji. Objeví se úvodní obrazovka bez jakéhokoliv Menu. Jen musíte stisknout mezerník pro pokračování, nebo se podívat po chvíli na ukázku ze hry, která se sama spustí. Pak už jen stiskněte opět mezerník a přesunete se do prvního kola. Zde vidíte malý 3D svět. Hrajete za farmářku s červenými vlasy. Ovládáte ji pomocí šipek. Vlastně všechny důležité klávesy vidíte v horním pravém horu. Můžete si tedy změnit kameru nebo manipulovat s předměty (Action). Kolem vás se pohybuje v první úrovni jen jedno zvířátko, přesněji kuře. V oblasti jsou stromy, domečky a spousta hranatých předmětů. Vy musíte všechna zvířátka v každém levelu dostat do příslušných domečků se značkou zvířátka. Kuře se neustále pohybuje a mění směr podle toho, na co právě narazí a co mu prostě stojí v cestě. A toho práv musíte využít. Pomocí tlačítko pro Action můžete manipulovat s hranatými předměty jako krychle, kvádr nebo hranol. Přemístěte ho na určité místo. Musíte docílit toho, abyste předměty stavěli do cesty kuřátku a tím ho odklonili od jeho původního směru. Když budete tímto způsobem postupovat, pak můžete brzy nalákat kuře přímo do domečku.

Vím, že se to snadno popisuje a praxe je už horší. Sám jsem s tím měl trochu potíže, je opravdu těžké to tak udělat, zvláště když kuře stále cestuje a utíká vám pryč. Když se vám to ale přeci jen podaří, pak postoupíte do dalšího kola. Zde je to ještě o něco těžší. Je tu více volných zvířátek, které musíte všechny postupně dostat do domečků. Ale zapomněl jsem na jednu důležitou věc. V oblasti vždy narazíte na různé ovoce jako melouny atd. To má samozřejmě svůj význam. Všimněte si totiž, že vám v pravém dolním rohu ubývá jakýsi ukazatel času. Ten čas musíte pochopitelně doplňovat a to děláte právě tím, že sbíráte ovoce. Při dalším spuštění hry se automaticky přesunete do kola, ve kterém jste minule skončili. To je docela dobré, nemusíte se probojovávat stále dokola od začátku. ;)

U této gamesky mi docela dost vadila jedna věc. Byla to kamera, ta se totiž neustále natáčí a když si nastavíte pohled shora, za chvíli se kamera sníží opět na nejnižší pozici a nic nevidíte. Když totiž máte kameru přímo za postavičkou, neustále vám do obrazu lezou jiné předměty a kamera se navíc neotáčí s tím jak postavičkou pohybujete. No prostě tohle by chtělo trochu vylepšit. Jinak se ale jedná o kvalitní přírůstek do freeware rodiny, zvlášť když je 3D a velikost souboru není nijak velká. Tak stahujte a užívejte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

Lenka | 29.01.04 v 10:06

Mě se hrozně líbí hry na tomto freegyme

tereza | 24.01.04 v 08:07

bla bla ja jsem medved blabla tereza z ostravy

Tellar Luis | 20.12.03 v 15:44

Kdyby něco, tak se to stahuje kliknutím na tlačítko s nápisem- download 2,05mb. Pak znova na download,... Dál už to snad znáte! Zdar.

ELIZABETH BERKOVÁ | 23.11.03 v 13:04

JO DOCELA TO DE ALE JAK TO STÁHNOU

Tomas | 21.11.03 v 06:24

Je to super

Luna | 15.11.03 v 07:56

no, vypadá to že to je podivná hra zkusím ju stáhnout


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce