recenze

Alphabet Mahjong

Alphabet Mahjong

Písmenkový Tetris. Tak bych asi charakterizoval dvěma slovy tento logický rychlík. Prd grafika, nic moc ozvučení, super hratelnost. Zdánlivě neslučitelné, ale v tomto případě sakramentsky účinné. Doporučuji přečíst recenzi a hlavně zapařit!
Už po nějaký čas jsem měl pocit, že logických her přibývá hodně, ale jen zlomek z nich je opravdu zajímavý pro hráče, jako jsem já. Dnes jsem narazil na hříčku, která je svým způsobem originální, vcelku nehezky vypadající, ale silně motivačně hratelná.

Tetris známe všichni. To je jasné. Představme si ale dvojice (trojice, čtvřice…) stejných písmenek uspořádaných do obvykle obdélníkového tvaru, přičemž se k nám v časových intervalech po pravé straně screenu plíživě blíží jeden znáček, a to ve směru vertikálním. Jinými slovy padá dolů ve stylu kostiček v Tetrisu. Naším rádoby triviálním úkolem je svižně zareagovat na typ písmenka tak, že si jej vrazíme do hlavy a bleskurychlým kliknutím myšky zlikvidujeme dvojici (trojici, čtveřici…) stejných písmen v obdélníkovém útvaru. Pokud se nám to nepovede dříve, než padající písmenko dosedne na zem, pak se nám tam jedno po druhém nahromadí, sloupec dosáhne určité výše a hra končí. Samozřejmě pokud písmenka včas zlikvidujeme, padající písmenko zmizí a začne padat nové. A tak pořád dokola a dokola, přičemž obtížnost jednotlivých levelů goniometricky stoupá v závislosti na počtu kombinovaných písmenek na screenu.

Závěr? To se musí vidět, to se musí hrát. Slabší povahy mohou použít pytlík v případě nevolnosti z grafiky, ale přesto se to prostě musí hrát!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce