recenze

Alles Murmel (Arcade Lines)

Alles Murmel (Arcade Lines)

Logický rychlík je pojem vžitý pro svižné hry určené ku protažení našich mozkových zákoutí. Protáhl jsem si trochu ty své a cítím se svěží. Je načase předat svěžest dál a i když se jedná o shareware titul, o porci zábavy nebudete ošizeni, nevěříte?
Na první pohled vypadá tento typ logické hry skoro jeden jako druhý. Obrazovku plnou kuliček obvykle různobarevných, které jsou naprogramovány ku obtěžkání naší mysli, je třeba vyprázdnit nebo alespoň nezaplnit za určitý časový úsek. Ve valné většině je herní princip okopírován od konkurence s vylepšenou grafikou či jinými benefity, díky čemuž se naše drahé PC může stát nezáživným úložištěm variací na jedno téma. Zvláštní název dnešní hry Alles Murmel je německým ekvivalentem originálu s názvem Arcade Lines. Slovo „originál“ není míněno pouze v kontextu autorství, nýbrž též v kontextu hry jako takové.

Naším úkolem ve hře je skládat na screenu kuličky stejné barvy vedle sebe, přičemž po spojení pěti celá řada zmizí a my slízneme smetanu v podobě bodového ohodnocení. Doposud nic nového, ale každý náš tah je následován generováním nových kuliček obvykle ve větším množství než jedné, což je novum. Ve verzi, kterou jsem měl k dispozici (žel shareware) se mi automaticky generovaly tři nové, což – jak jistě uznáte – je množství ve hře nemalé. Jinými slovy jsem celkem nestíhal přikládat stejné kuličky k sobě za účelem eliminace oproti brutálnímu množství nově generovaných, vše zahlcujících. Co mne mimo jiné ještě na hře zaujalo, byl hudební doprovod, ať již hovoříme o hudbě či zvucích. Jsou prostě dobré.

Na závěr vynechám spílání shareware konceptu (…proč jen to po takové době nepustí jako freeware, grrr…) a oznámím jedinou věc. Jděte do toho, zahrajte si a dle chuti upgradujte na plnou verzi.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

RIPR | 26.01.07 v 18:31

Má někdo plnou, nebo crack?

mirourbi | 30.11.06 v 16:30

ako stiahnem tuto hru

mirourbi | 30.11.06 v 15:34

je to super hra ale ako si to stiahnem

Radka | 31.05.06 v 18:58

více takových her


galerie

Alles Murmel (Arcade Lines) Alles Murmel (Arcade Lines) Alles Murmel (Arcade Lines) Alles Murmel (Arcade Lines)