recenze

Action Memory

Action Memory

Pexeso zná určitě každý. Musíte najít dva stejné obrázky, toť vše. Velký důraz se zde klade na paměť, pokud tedy vynikáte v této oblasti, jste jasným vítězem. Pokud ale neexcelujete v rychlosti, mohli by jste se cítit frustrováni. Více v recenzi…
V poslední době se mi pod recenzentský drobnohled dostávají samé shareware kousky. Na jednu stranu je to špatně, hra je vždy omezena jistým limitem a musí se za ni platit. Na tu druhou stranu je to ovšem jen a jen dobře, autoři k projektu přistupují více profesionálněji, chtějí totiž svou hru prodat a tak musejí nasadit maximum. Action Memory je shareware hra, ale že by byla nějak vynikající, to ne.

Ještě jednou, Action Memory je na povrchu pexeso se vším všudy. Na čtvercové hrací ploše se zpočátku objeví namíchané karty, otočené obrázkem dolu. Vy tak vidíte pouze vrch a musíte hádat, kde by mohl být stejný pár. Pokud se vám to povede, karty zmizí. Většinou se vám to ale nepovede, a tak musíte táhnout znova, karty samozřejmě zůstávají na svých místech. Už tak je občas těžké, zapamatovat si, kde jaká karta je, ale připočteme-li si k tomu fakt, že karta se samovolně pohybují, je to už docela o hubu. Navíc, hra nekončí vyzbíraním všech karet na hrací ploše, to ani dost dobře nejde. Přihlédneme-li k tomu, že karty se libovolně objevují ve středu herní plochy. Hra končí, pokud se karty už na herní plán nevlezou a přepadnou přes okraj, nebo když najdete dvě karty, na nichž je vyobrazený klíč do další úrovně. Karty s klíči se ovšem neobjevují jen tak, ale vždy po nějaké době. Mezitím se ale přidávání karet do hry zrychlí, a tak někdy nebudete vědět, kam dřív skočit. Aby se ovšem neřeklo, že hra je příliš těžká, objeví se občas speciální karta, která vám po odkliknutí ukáže karty jedné barvy a vy si tak můžete usnadnit práci.

Hrací karty se dělí podle barev a znaků na vršku karty. Každý druh karty představuje jednu skupinu zvířecí říše. Budete se tak potýkat s ptáky, savci, masožravci, rybami a podobně. Tímto se dostáváme ke grafické stránce, která je opravdu pěkně udělaná, zvířata na kartičkách vypadají velmi věrohodně. Bohužel to samé nemůžu říct o hudební stránce. Jedná se o mix orientální hudby se zvuky džungle, což mi osobně nesedlo. Na hardisku se mi opětovně usídlila shareware hra a ačkoliv jsem ty předchozí tituly hodnotil docela vysoko, Action Memory tak zajímavým počinem není. Hodina hraní uběhla jako voda, ale mezitím jsem dokázal poznat téměř všechna zákoutí hry a koupě plné verze mě nijak neláká.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

Action Memory Action Memory

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce