recenze

Ac!dbomb

Ac!dbomb

Pojďme se potrápit nad opravdu vynikajícím titulem, který zaslouží spoustu chvály. Hratelnost ve stylu minesweeper ožívá vyhledáváním nastražených bomb. Spousta bonusů, doplňků – prostě skvělá zábava. Co více si přát?
Tým Vertigo Games je našim pozorným čtenářům již jistě dostatečně známý. Stačí připomenout třeba povedenou logickou hříčku s hopsacími prvky - Vivid Conceptions či čistě arkádový Liquisity. Rozhodně zajímavý je také The Sandbox of God, kde si můžete zahrát na boha.

Naopak Ac!dbomb je čistě logická hra. Jste zaměstnán jako expert amerického národního Oddělení pro bezpečnost země. Celý herní systém je postaven na odhalování bomb v určitém (někdy pohodovém, jindy ostrém) časovém limitu. Rozdělení na pět oblastí, ve kterých postupně procházíte levely s různou obtížností, je povedené. Ale přejděme již blíže k samotnému principu. Na každé herní obrazovce naleznete spoustu osmiúhelníků. V pravém horním rohu je informace o počtu bomb, jež musíte odhalit. K tomu máte k dispozici paprsky světla (nazvané SDU, obvykle jsou dva nebo tři), jež určí, kolik výbušnin je zrovna nastraženo v určité řadě, sloupci či diagonále. Pomocí jejich vzájemného kombinování v jednodušších levelech záhy zjistíte, kde se asi tak ony záhadné bomby ukrývají. Pak je stačí označit pravým stiskem myši – vykřičníkem. Levým stiskem si naopak můžete pro svůj pořádek označovat další políčka, například ta, kde není nic (křížkem) či kde ještě nevíte, co je (otazníkem). Vše je ale na vás. Pomocnou ruku podává také tutoriál.

Princip je to zdánlivě jednoduchý, dostává však spoustu bonbónků, jež vám přidělají vrásky na čele. Předně několik druhů bomb, jež mají různé chování. V některých z celkem 50 levelů kupříkladu není možné si osmiúhelníky nijak označovat, což bude pro některé hráče velký problém. Jsou připraveny i další vychytávky, které však už nebudu nijak zbytečně popisovat. Objevování a překonávání nástrah je totiž kořením tohoto titulu. Hlavní předností Ac!dbomb je ale obrovská chytlavost. Sám si nepamatuji, kdy jsem u hry logické strávil tolik času! A nelituji ani vteřiny. Všechny byly plné znamenité zábavy, i když v pozdějších fázích jsem si občas při označování polí připadal jako stroj. Lehký stereotyp se tak časem bohužel dostaví. U hry ale drží též hudba, která se povedla na výbornou a při časové tísni dodává tu správnou nervozitu. Jen grafická stránka je blíže průměru, ničemu to ale nevadí. Ac!dbomb je totiž opravdu skvělou zábavou na několik hodin. Se stáhnutím neváhejte, doporučuji!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Ryan | 01.11.06 v 02:57

I was against this game in the GMC cagematch, and lost :P

It was against my game MagniBabyPix. This game is very polished and orignal, and for that I salute it! :-)


galerie

Ac!dbomb Ac!dbomb Ac!dbomb Ac!dbomb