recenze

3D Sapper

3D Sapper

Kdo by si byl pomyslel, že taková trivialita jako windowsovské miny mohou být ještě dnes zábavné? Dnešní kousek 3D Sapper je originální prostorovou předělávkou této klasiky a potvrzuje pravidlo, že inovace dokáže i z prdu udělat prima milou věc.
Na počátku byla tma. Pak velkovezíři Velkého Billa přibalili do Oken logickou hříčku s názvem Winmine. Tato klasika se pak „rozjela“ do mnoha verzí a roztodivných klonů, z nichž jeden z těch povedených vám nyní předkládáme k posouzení…

3D Sapper není nic jiného, nežli vcelku originální 3D puzzloidní hra v hlavní roli. Pomocí roztomilé lopaty plácáme na třírozměrném herním poli do pravidelně uložených procesorů (či co to sakra je…:-) za účelem zjištění, co se v jeho nitru skrývá. Stejně tak, jako v klasických „minách“, také i zde můžeme po odkrytí nalézt určité znamení (v původní verzi číslo), které říká, kolik nebezpečných bomb se nachází v okolních dosud ukrytých políčkách (tedy v tomto případě procesorech). Stačí ovšem neprozřetelně plácnout lopatou do procesoru v němž je časovaná bomba a……je po ptákách. Dochází k explozi a my jsme přišli o život… Oproti klasickým „minám“ má tato hra jednu zásadní inovaci – políčka můžeme dle chuti přeskakovat a tím si vylepšit pozici v případě, že máme pochyby. Ke hře samotné lze říci několik slov – grafická forma je vcelku povedená, i když „přebarevnělost“ a nutkavá vlnivost okolního vesmíru (pokud je to ovšem vesmír) silně poukazuje na fakt, že programátoři snad i za účelem zvýšení svého výkonu na sobě použili veselou látku LSD. Hratelnost přívětivá, ozvučení milé.

Závěr? No, nebýt to shareware, dal bych tomu o plných 13% procent více. Nicméně ale i 15 garantovaných dní hraní není úplně k zahození.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Johny Cage | 10.02.06 v 22:47

Hmmm skvělá hra, dvakrát sem ji spustil a dvakrát se mi resetnul komp hned po startu když jsem se podíval dolů, fakt skvělé


galerie

3D Sapper 3D Sapper 3D Sapper 3D Sapper 3D Sapper

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce