recenze

3D Primeleon

3D Primeleon

Vyzkoušejte si takový mix arkády s logickou hrou, což představuje dnešní hra 3D Primeleon. V ní se ocitnete ve světě plném peněz, které musíte sesbírat s malou špetkou logiky. Avšak vaše sbírání narušuje několik protivníků, kteří jsou vám v patách.
Stejně jako většina hráčů ani já logickým hrám příliš neholduji. Po tvrdé práci si chce člověk odpočinout a odreagovat se u pohodové freeware hry, kterou logická hra určitě nepředstavuje. Někdy je zapotřebí hodně akční hry – pořádné řezničiny k vybití vzteku. V žádném případě však logická hra nepomůže, ale toho se nemusíte obávat, neboť vaše logické představy o hře 3D Primeleon se mohou hned rozplynout. Té logiky je zde opravdu velmi málo.

Po spuštění hry navštívíte hlavní menu, které obsahem příliš neoslňuje. Přečíst si můžete krátkou nápovědu v angličtině a pak už jen stačí vybrat jeden ze tří možných levelů a jdete do hry. V ní se nacházíte v překrásně barevném, ale jednoduchém 3D prostoru, který také není příliš zaplněn, a po jeho proběhnutí na vás začne působit prázdně. Jakby také ne, když se v něm nacházíte jen vy, spousta mincí a několik nepřátel.

Začněme u mincí, které jsou hlavní náplní hry. Abyste se prosadili a level dohráli, musíte sebrat všechny, které se v daném prostoru nalézají. Na horní části obrazovky máte zaznamenáno, kolik vám jich ještě zbývá, ale nenechte se vyplašit tím číslem, po chvíli začne krásně ubývat. Vždy začínáte s jednou barvou, která se musí shodovat se sbíranými mincemi. Pokud budete chtít sbírat jiné, musíte se přepnout na jejich barvu. To vám práci trochu ztíží, neboť se mince nacházejí většinou v jedné barvě a když se shoduje i vaše barva, tak toho příliš neuvidíte. Dobrý systém je eliminace každé z barev, kdy po vysbírání jedné se pustíte do další a nemáte v tom zmatek, ale styl sbírání mincí, které jsou blízko vás, je určitě o něco rychlejší. Pokud by se ve hře jen sbíraly mince, tak by byla o ničem, ale s tím autor počítal a přidal k tomu několik nepřátel, kteří vám během hraní nedají pokoj. Vaše protivníky představují černé předměty, které jdou vždy vaším směrem, a stačí jedno blízké střetnutí s vámi a můžete hrát od začátku. Jste však o něco rychlejší, takže stačí proběhnout celý prostor a oni zmizí v nedohlednu.

Hra vypadá hezky, barevně, ale ve chvíli, kdy si ji zahrajete, vám dojde její prázdnota a naprostá jednoduchost, která nikoho příliš nepobaví. Samozřejmě, každá hra stojí za vyzkoušení, ale tím s 3D Primeleonem asi i skončíte. Grafika je jednoduchá, i když hezky barevná, a na oči působí velmi pestře. S hratelností jsem neměl problémy, ale divil bych se, kdyby nějaké přišly, když jde o tak jednoduchou hru. Vyzkoušejte, ale nic si od toho neslibujte...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie