recenze

3 Stejné symboly

3 Stejné symboly

I když to možná na první pohled tak nevypadá, máme zde další klon legendárního Tetrisu. Změn je sice poskrovnu, přesto na jistou chvíli máte o zábavu postaráno. Tak co, podaří se vám najít tři stejné symboly? Mě nezbývá nic jiného, než vám popřát hodně štěstí! ;)
Máme zde opět Tetris! Že už jste tuto větu někdy slyšely? Nedivím se. Čím dál tím více se totiž objevují mraky klonů této legendy a pokud by někdo někdy chtěl o tom napsat knihu nebo ještě lépe natočit nějaký dokument, pak by se při volbě svého názvu mohl bez obav inspirovat kupříkladu podtitulem druhé epizody Hvězdných válek, tedy Klony útočí! :) Tuto legendu, fenomén, modlu nebo jakkoliv jinak si ji nazveme, jsme si poměrně nedávno podrobně rozebrali v našem tématickém článku.

3 Stejné symboly, jak zní název dnešní gamesky, byly jedním ze soutěžních titulů na letošním ročníku Becherovka Game. I když byl primárně určený do kategorie Flash her, rozhodně si více zaslouží pohybovat se u svých kolegů, tedy mezi logickými hrami. Myslím si, že u principu se pozastavovat nemusím, protože Tetris hrál s největší pravděpodobností každý a pokud tomu tak nebí, tak by se měl ten dotyčný nad sebou vážně zamyslet. ;) V této hře zůstala pravidla víceméně stejná, ovšem jeden rozdíl a myslím, že i dost podstatný, zde je. S kostkami, které vám budou padat z výšky, lze manipulovat pouze ve vodorovném směru. Možná vám to nyní připadne jako značné omezení, ovšem čím více se hry ponoříte, tím více zjistíte, že je to i docela výhodné a nebude problém nahrát mnohonásobně více bodů, než jak je tomu u klasického tetrisu. Jednotlivé kostičky přitom ve většině případů disponují nějakou pěknou ikonkou, většinou obrázkem ovoce, ledu, ale i skleničky s nápojem. Zkušení hráči tetrisu jistě již vědí, co bude hlavním úkolem. Je to ostatně tak trochu patrné i z názvu. Vašim posláním bude spojit k sobě minimálně tři stejné symboly a zajistit si tak přísun bodů. V tomhle ohledu je úplně jedno, jestli budete spojovat symboly vodorovně, anebo svisle. Bude záležet pouze na tom, jakým způsobem budete vše skládat na sebe, anebo k sobě.

Hra je klasická Flashovka. V tomhle ohledu si zaslouží autor pochvalu zejména za grafické zpracování. Vím, že v tomto ohledu jsou tyto hry velmi pěkně zpracovány, ovšem existují výjimky, jež potvrzují pravidlo. Zvuky jsou společně s hratelností rovněž velmi příjemné. Škoda jen, že hra neobsahuje hudbu. Celkově mám ale z tohoto kousku velmi pozitivní dojem. Tetris klonů jsem sice hrál nespočet, ale tento mě potěšil zejména svým příjemným zpracování, pohodovou a stylovou hratelností a celkovou vyvážeností. Neříkám, že se následující počin bude líbit všem, ale pokud hledáte příjemnou odreagovačku a není-li vám námět tetrisu cizí, pak bez váhání stahujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =


galerie

3 Stejné symboly 3 Stejné symboly 3 Stejné symboly 3 Stejné symboly 3 Stejné symboly

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce