recenze

Uno

Uno

Uno je počítačovým zpracováním stejnojmenné a oblíbené karetní hry od firmy Mattel. Tedy hry, která byla vymyšlena oproti jiným karetním hrám poměrně nedávno - v roce 1971 Merlem Robbinsem. Tento holič z amerického Ohia zprvu netušil, že hra bude mít takový úspěch, ovšem ten se dostavil a tato kratochvíle se rozšířila díky výrobci Mattel do celého světa. Hra se hraje se speciálním balíčkem karet a je podobná řadě jiných podobných karetních her - například českému Prší či německému Mau Mau.
A jakže se to tedy hraje? Podobnost s výše zmíněnými hrami z Čech a Německa je zřejmá. Hráč má za úkol osvobodit se od všech karet, které drží v ruce. Může však položit vždy jen kartu hodnoty či barvy, která byla naposledy na stole. Nemá-li hráč takovou kartu k dispozici, musí si líznout z balíčku další kartu. Podobně jako v Prší jsou tu speciální karty, po nichž si protihráč pokud je na tahu, musí líznout dvě karty po tom, co jste položili kartu s nápisem Draw two (nemá-li podobnou kartu). Pak jsou tu jakási esa, která donutí protihráče stát. Místo svršku jsou zde dva druhy speciálních karet. Jedna umožňí měnit barvu, která právě hraje a druhá kromě toho donutí hráče k líznutí si. No a pak je tu ještě reverse karta, která obrátí směr hraní.
Zpracování je sice jednoduché, ale hra je velmi zábavná. Povedené je i AI počítače a tak mi nezbývá, než vám tuto gamesku doporučit alespoň k vyzkoušení. A nebojte se, pokud umíte prší, brzy pochopíte i pravidla této hříčky.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Tinka2104

Tinka2104 | 30.09.20 v 23:53

Výborná hra. máme i jako stolní hru

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 15.02.17 v 17:37

nic moc zábavného


galerie

Uno Uno Uno Uno

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce