recenze

Oko

Oko

Známou karetní hru, v níž není o hazardní situace nouze, si můžete konečně dopřát i na svém počítači. Nezapomínejte, že štěstí ne vždy přeje odvážným a vaše virtuální korunky se velmi snadno rozkutálí. Tak vzhůru do toho, sázkaři!
To, že naše malá zemička v srdci Evropy se může chlubit největší spotřebou piva na hlavu, je věcí všeobecně známou. Ano, čeští štamgasti chodí pravidelně do českých hospod, aby zde za své těžce vydělané české korunky mohli prolít hrdlem pár litrů pravého českého zlatavého moku. A když už se pro někoho stane hospoda centrem veškerého kulturního dění, stojí občas za to doplnit pivní chléb nějakou tou hrou, nejčastěji karetní. Mariáš a prší jsou v těchto zeměpisných šířkách sice nepsanými králi mezi hrami s dvaatřiceti listy, ale někdy, když už začne klasika unavovat, se na pivem politých stolech sáhne i po hře nesrovnatelně vzrušující a bezpochyby hazardnější. Ano, jak jste již správně pochopili, řeč je o OKU. Pokud si chcete i vy vyzkoušet, jak se dají v hazardu vyhrát, nebo spíš prohrát velké peníze, stáhněte si dnešní hru a určitě toho nebudete litovat.

Poté, co provedete velmi krátkou instalaci, můžete s radostí otevřít bránu hazardního království a pustit se do hry. První, co na obrazovce uvidíte je zelený podklad (barva ubrusů na kasinových stolech) a v pravém dolním rohu vaše virtuální jmění, které je zobrazeno v podobě platných bankovek. Do začátku vám počítač přidělí tisíc korunek, s kterými byste měli rozumně naložit. Jestliže jste psychicky připraveni rozmnožit váš poklad, můžete kliknout na tlačítko ROZDEJ KARTY, po čemž vám počítač dá jednu kartu a na displeji se okamžitě zobrazí její hodnota. Po rozdání první z karet se musíte konečně odhodlat k sázce - teď nebo nikdy. Vsadit můžete tolik, kolik vám dovoluje vaše konto, nejméně však sto korun. Váš protivník sázku dorovná a hazard může pokračovat. To, o co ve hře OKO běží, je dosáhnout při součtu všech hodnot vašich karet výsledku 21, nebo číslu velmi podobnému. Po sázce můžete přibírat další karty a ve chvíli, kdy si budete myslet, že jste se co nejvíce přiblížili k číslu jedenadvacet, kliknete na nápis DOST. V tu chvíli zobrazí počítač své karty a v případě, že je jeho výsledek lepší, bere peníze. Jednoduché, ale překvapivě návykové. Naštěstí hazard v této podobě pravděpodobně nezpůsobí nikomu životní traumata, a předpokládám, že i když se vám hra zalíbí, tak vaše první kroky nepovedou do hospodské vřavy, vyzkoušet štěstěnu v realitě. Mnohdy byste mohli být nemile překvapeni.

A co technické provedení? Jak to říct a neurazit. V tomto ohledu bohužel spadá hra do období tak před pěti lety, kdy počítačové monitory obývali první hrdinové typu Maria. Tenkrát bych na tomto místě pěl ódy na autorův smysl pro detail a přehlednost, ale v dnešní době se musím bohužel uchýlit ke pouze slovu UBOHOST. Hra by si rozhodně zasloužila lepší úpravu a hudební doprovod by také neuškodil. Na závěr musím dodat, že programově je hra jistě dobře zvládnutá a občas i vtipná (při vypnutí se vám vaše výhra zobrazí na ploše), ale díky uvedeným skutečnostem si nezaslouží valného hodnocení a rozhodně nezabaví na dlouhé hodiny. Škoda, hazard bez rizika je občas příjemný.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

PavelH

PavelH | 03.08.16 v 00:30

Skusím stáhnout i oko. u tohohle ale dlouho nevydržím.

Honza | 12.01.06 v 16:48

pokud jako parametr zadate cislo, bude to znamenat pocet stokorun do zacatku (default je 10). tedy:
oko.exe 10000 bude startovat s milionem !!!

Jonar | 01.03.05 v 17:18

Hele sem rád že jste pochopili přesně jak sem to myslel!!!

Blister | 27.10.03 v 19:12

Sice jsem tu recenzi nepsal, ale nedá mi to a musím okomentovat váš vzkaz, tedy jen poděkovat za to, že si nás tak moc vážíte ;)

Oko mi nepřipadá až tak revoluční jak píšete, ale docela vám rozumím ;)

Děkovný vzkaz pro Ondru Pohorskýho vyřídím ;)

Jonar | 24.10.03 v 19:26

P.S.: a taky dekuju Ondreji Pohorskymu .

Jonar & Warhammer & Houmeles | 24.10.03 v 19:22

Ahoj lidicky tohle je nejlepsi gamesa vsech dob. Je to husty jako parek , Ikdyz nato picha boris tak je to fakt vostry jako skeeero v jointu. No parba jako delo . vyparil jsem se u toho do posledni kapky proste varba . Vsem to doporucuju a kdo to nema rad tak at se mnou neni kamarad a at mi napise na chlebamore@seznam.cz a ukze mi nejaky duvody proc to nema bejt parba az do soumraku . a v kazdy hospode by mnel bejt komp s touhle gameskou . Timhle chci podekovat taky www.Freegame.cz ze sem davaj takovy vohuleny parby , tyhle tipci nejsou urcite zadni skryti fasouni a tak vy co je dobry a tohle se jim fakt povedlo tohle je narez. A kazdej borec nebo borka co chodi do hospody by si mnel tohle stahnout a parit az do upnyho vypareni tohle je fakt lepsi nez sex se psem a kockou dohromady . P.S.: Zdravi vas Jonar alias chlebamore & Warhammer & Houmeles
Write by JONAR


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce