recenze

Janitor

Janitor

V kartách lze vyhrát cokoli – dokonce i manželku. Ale co místo v Bílém domě? Teď máte šanci udělat tam pořádek, otázkou je, zda shora, z prezidentské sesle, či zdola, jako uklízeč.
Nač to zatloukat, mám pro karetní hry slabost. Tahle mne ale natolik uchvátila, že ani to zelené pozadí mi už nepřipadá tak moc zelené. Po spuštění se vám naskytne pohled na aranžmá, které vám nejspíš připomene windosowské herce. Čtyři hráči, každý 13 karet. Gólem hry však je zbavit se co nejdříve všech karet. Karty se vykládají bez ohledu na barvu a to tak dlouho, dokud jeden z hráčů stále drží vyšší kartu. Ten, kdo skončí, otevírá příští štych. Trochu neobvykle dvojka není nejnižší hodnotou – asi jí bylo tvůrcům líto, přebíjí eso a nejvyšší kartou je žolík. Máte-li v ruce 2 nebo 3 karty stejné hodnoty můžete je vyhodit najednou a lze je pak přebít pouze stejným počtem karet vyšší hodnoty – nebo žolíkem. Podle pořadí, ve kterém se hráčům povedlo zbavit všech karet, se udělují čtyři hodnosti – prezident, víceprezident, víceuklízeč (zajímavá fce) a poslední je uklízeč. Hra navazuje způsobem, že skončíte-li jako uklízeč, musíte poslat své dvě nejvyšší karty prezidentovi, naopak jste-li prezidentem, odešlete dvě nejnižší uklízeči. To vytváří patřičnou motivaci – znáte to, ještě jednou si zahraju, a ještě jednou, ale teď už opravdu naposledy!

Lze hrát proti počítači i po netu. Co se týče grafického zpracování neudály se zde žádné revoluční změny, avšak to, co hra nabízí je dobré. U karet máte na výběr 12 pěkných a vkusných rubových stran. Zvuky jsou standardní. Přestože hudba sama o sobě nikoho neuchvátí, v konkurenci podobných her vyniká za a) tím, že tu vůbec nějaká je a za b) je vcelku dobrá.

Ministerstvo kultury varuje: hra Janitor nebezpečně – a hlavně nenápadně - požírá čas…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Iveta111

Iveta111 | 29.08.16 v 02:34

Dobrá hra.


galerie

Janitor Janitor Janitor Janitor

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce