recenze

Blackjack

Blackjack

Karetní hru jsme tu už dlouho neměli. Proto jsem rád, že vám můžeme nyní nabídnout flashovku s názvem Blackjack. Jak sám název napovídá, budete hrát Oko bere čili "21". Jak to celé vypadá ve flashovém kabátě? Čtěte dál a dovíte se více informací.
Blackjack je v našich končinách známý spíše jako Oko bere. Jde o karetní hru, která se hraje třeba v kasinech, nebo klidně i doma s přáteli. Je pravda, že Blackjack je zároveň jednou z nejvíce se vyskytujících karetních her na freeware herním poli vůbec. Tentokrát se ve stejnojmenné free hříčce můžete pořádně pobavit a zahazardovat si trochu s virtuálními penězi...

Hned na úvod mohu říci, že se jedná o flashovku. Zároveň souhlasím s tím, že vytvořit karetní hru ve Flashi je asi nejjednodušší řešení. Nejsem si jist, zda se naše Oko bere nějak liší od zahraničního Blackjacka, zase takový karetní přeborník nejsem. Budeme se tedy věnovat této verzi a popíšeme si její princip. Před sebou vidíte hrací stůl, na jednom konci stojíte vy a na druhém bankéř. Po rozdání získáte dvě karty jako základ. Nyní musíte hodně počítat, za každou kartu větší než deset - tedy junák, dáma, král - získáváte deset bodů, eso má hodnotu 11 nebo 1 bodů a jinak všechny karty mají hodnotu svou. Cílem hry je získat optimálně 21 bodů popř. o něco menší. Podíváte se tedy, kolik bodíků vám to dává a podle toho se rozhodnete, zda chcete zkusit další kartu, nebo zda chcete raději skončit a zbytečně neriskovat.

Pokud by se vám totiž stalo, že byste neustálým přidáváním karet přestřelili onu hranici 21 bodů, prohráli jste. Jinak se tímto způsobem měříte s bankéřem a ten , který nepřestřelí a je nejblíže oné hranici 21 bodů, vyhrál a shrábne také všechny peníze. Před každým rozdáváním si můžete vsadit až 50 bodů, samozřejmě podle stavu vašeho konta. Někdy můžete dvě karty i rozdělit na dvě a tím se vám zvýší šance na výhru, jelikož se karty rozdělí na více políček vedle sebe. Zároveň si můžete hru pojistit, nebo dát Double. Jestli chcete vědět, co tohle znamená, to už si musíte vyzkoušet sami. Nebudu vám říkat úplně všechno, abyste měli také nějakou motivaci. Každopádně pokud budete příliš riskovat, může se vám to vymstít a za chvíli už na vašem kontě nezbude zhola nic...

Pokud byste chtěli vědět, jak to celé vypadá, mrkněte se na screenshoty. Flash zaručuje jistou dávku kvalitního a jednoduchého grafického zpracování. Jedná se tedy o příjemný flashový simulátor Blackjacku. Pokud jste vášnivými karbaníky, určitě se u této hříčky pobavíte. Pro ty z vás, kteří kartám moc neholdují, tu máme stovky jiných hříček zadarmo, mezi nimi si určitě najdete to své. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce