recenze

Ada Towers

Ada Towers

Karty. Bridge, Kanasta, Prší. Jsou všude! Někdo v nich hledá zábavu, jiný peníze, další budoucnost. Kterápak karetní hra se skrývá pod tímto tajemným názvem? Chcete-li to vědět… správně, přečtěte se recenzi.
Karty jsou možná mladší než lidstvo, ale ne zas o moc. Propadli jim mnozí. Jindřich VIII. rád blufoval v pokeru, ačkoli tehdy se mu říkalo Primero. Gambleři si plní kapsy penězi při Blackjacku a Billu Gatesovi udělal stejnou službu Solitaire. Ten to dnes nebude, ale daleko nejsme. Freecell si vzali tvůrci na mušku! A teď se podíváme, jak se jim to podařilo.

Smutně musím konstatovat, že moc ne. Muchy, které trápí Windows Freecell trápí i Ada Towers. Inovací je pár a jsou spíš k horšímu. Nejdřív co je stejné. V prvé řadě šílené zelené pozadí windows karetních her zůstává. Zelená možná uklidňuje a nedráždí oči a lze to prohlásit o zeleni plátna v kasinu, ale o tomto odstínu to neplatí. Pravidla jsou také stejná. Sloupce karet musíte ukládat podle barev od esa po krále. Lze přesouvat nejen kartu svrchní, ale i několik najednou tvoří-li postupku a jejich počet nepřesahuje počet volných míst, na která lze odložit překážející karty. Zatímco ve Freecell jsou volná pole nalevo a karty řadíme napravo zde došlo k "obměně" – promíchání obojího. Výsledkem je pouze mírný chaos. Neexistuje hudba ani zvuky. Dostala jsem triko, jehož výrobce se fikaně chrání před obviněním z porušení ochranné známky – je tam psáno ADIPAS. V Ada Towers plní obdobnou funkci obrázek viktoriánské slečny, ale myslím, že ani ta to nezachrání.

Pokud však máte windowsovské karetní hry rádi nebo máte jiný OS anebo chcete nostalgicky vzpomenout na dobu, kdy jste neměli šanci stáhnout si 10 nových her denně a váš šéf ještě netušil, co děláte, když jste sami v kanceláři, není nutné Ada Towers zatratit.Je to dokonalá kopie dobré hry.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

JYupWMLW

JYupWMLW | 08.04.24 v 04:38

1

Iveta111

Iveta111 | 29.08.16 v 02:38

Dobrá hra.

Ladislav-Šilhavý

Ladislav-Šilhavý | 06.02.15 v 16:31

Proč mě tato hra nejde spustit? Mám windows 7 X64

Bobule | 08.04.07 v 01:45

zahrajem si o sirky?? :))


galerie

Ada Towers Ada Towers Ada Towers

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce