recenze

Žížala

Žížala

Mám pro vás hádanku: Je to růžové, plazí se to, a když to narazí do zdi tak to zmizí. Co to je? Ano, přesně tak.. Plazící se klasika. Pokud nevíte oč tu „běží“, čtěte dál.
Jsou jen tři hry na světě, které se dočkaly tolika předělávek a verzí, že je jen těžko kdo kdy spočítá. Je to tradiční tetris, legendární Mario a samozřejmě žížalka. Ta se díky mobilním telefonům stala v posledním desetiletí vůbec nejrozšířenější hrou.

Proto jsem si povzdechl, když jsem na internetu narazil na další z mnoha obměn a na mysl mi vyvstanula otázka: Koho to pořád baví dělat? To snad programátoři nemají žádné lepší nápady? Na druhou stranu chápu, že žížalky, háďátka či jak tomu chcete říkat patří k jedněm z mála her, na kterých se dá jen těžko něco zkazit. Bohužel ve 2D módu ani příliš vylepšit. Nejinak tomu u této hry. Prostě klasika a jedině klasika. Nových nápadů: nula, ale staré opojení ze sběru čehokoliv zůstává. Tedy o co tu jde? Myslím, že většina z vás pravidla zná, ale stejně je raději připomenu.

Šipkami ovládáte žížalku, která se jednoho letního dne rozhodla, že už nebude malá, a tak sní, co ji do cesty přijde. Chodíte čtyřmi směry a v každém levelu se snažíte vysbírat všechny blbůstky : od budíků, myšiček, notiček, přes bonbónky, kolečka, hvězdičky až po srdíčka. Není jich málo, že. Přitom musíte dávat pozor, aby háďátko nevrazilo do žádné překážky, sama sebe ba dokonce ani do okrajů obrazovky. To je vše – s těmito znalostmi je vaše cesta do žížalkového ráje otevřena.Kol je pro vás připraveno 50 a jsou srovnány podle narůstající obtížnosti. Pokud by vám to bylo přesto málo, tvůrci nezapomněli na hadové maniaky a jako součást hry nám připravily povedený editor levelů.

Ke grafice není co dodat: prostě černé pozadí, růžová žížala a cihlové překážky. Zvuky jsou sice strohé, ale za to poměrné hezké - na konci každého kola vás čeká potlesk. A hratelnost? Co říct - stáhněte si a uvidíte. Třeba budete mile překvapeni.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

tony | 19.12.02 v 08:24

pecka


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce