recenze

Zcorb

Zcorb

Vzpomínáte s kapkou u oka na klasické tituly z osmdesátých či devadesátých let, které oplývaly oslňující hratelností a specifickým zpracováním? Nevěříte, že i dnes se dá udělat něco podobného? Pak vás vyvedu z omylu…
Jeden z členů známého studia Acoders, jež proslulo výtečnými tituly (Doogleberry 2 či The Misadventures of Sir Randolph Doogleberry), nám přichystal velmi sympatickou gamesku určenou převážně pro milovníky her ve stylu let dávno minulých. Při hraní takovýchto titulů si snad každý pamětník těchto dob vzpomene na hodiny strávené u legendárních herních strojů jako byl třeba Commodore 64 či NES.

V arkádě nazvané Zcorb ovládáte Xippla – malou modrou kuličku. Vaším úkolem je sesbírat všechny čtverečky rozmístěné po celém herním poli. Jednoduché to ale rozhodně nebude. Zabránit vám ve vašem úkolu se totiž bude pokoušet hned několik nepříjemných protivníků. Vedle nepřátel, kteří se pohybují jako koule, ničí čtverečky, odráží se od vzniklých stěn a jakákoli srážka s nimi ubere drahocenný život, jste omezeni též časovým limitem, který bývá občas ostrý. K tomu všemu přidejme několik zajímavých bonusů včetně celého speciálního kola, pohodové ovládání (šipky + shift pro zrychlení), online highscore a máme skvělou zábavu. Zcorb je proveden v nádherném retro zpracování, což jistě spousta hráčů milujících nejrůznější remaky ocení. Máme tu tak solidně hratelnou gamesku, kterou mi nezbývá než vřele doporučit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =


galerie

Zcorb Zcorb Zcorb