recenze

Yoshi vs Windows

Yoshi vs Windows

O tom, že korporace Microsoft má zálusk na ovládnutí světa, ví už i malá roztomilá želva jménem Yoshi. Pro světlejší zítřky a lepší život našich dětí se vydává na strastiplnou cestu, na jejímž konci chce udeřit na samotného Billa Gatese!
Určitě je vám jasné, že perex byl v nadneseném stylu, pravdou ovšem je, že je nutno Billa zastavit! Dobře, konec legrace, bez Windowsu bychom zřejmě byli ovládnuti Linuxáckými tučňáky… OK, jdu na samotnou recenzi, než mě horda rozzuřených chlapů v černobílých fracích ukamenu – AU!

Yoshi je arkádavka nejlépe přirovnatelná k Italskému instalatérovi Mariovi, jen s tím rozdílem, že Yoshi je roztomilá malá želva s dlouhým a smrtícím jazykem, která sní co vidí. Ale nyní ke hře samotné. Váš hrdina Yoshi se rozhodl zachránit svět před Windowsem a vydává se proto zničit hlavního hlavouna Billa Gatese. K finalnímů souboji se ovšem dostanete až po dlouhé době a mnoha originálních úrovních. Zatímco na začátku začínáte na otevřené a zarostlé krajině, další úrovně bude tvořit vnitřek PC skříně či neoblíbená DOS řádka. Později se budete s klidem procházet po Ploše a vůbec vám to nebude vadit. Krom klasických překážek, které jednoduše zdoláte pomocí skákání (Shift) a směrových šipek, nepřátelé už jsou těžšími kalibry. Musíte je zneškodnit dříve, než-li vám uškodí, a to pomocí klávesy Ctrl. To se Yoshi sehne a z jeho tlamy vylítne dlouhý jazyk, kterým si nepřítele přitáhne, a následně ho s obrovským výbuchem zkonzumuje. Pokud se vám ale nepodaří nepřítele „sníst“ dříve, než-li se vás dotkne, ubude vám trochu ze 100% života. Jakmile dosáhne tato hodnota 0, prohráli jste. Na celou hru máte pouze tento počet životů, proto si jich važte!

Po grafické stránce není Yoshi nějak překvapivě dobře vyveden, a ačkoliv je hra vcelku hranatá, je vše koukatelné a vytváří příjemnou atmosféru. To samé platí i o zvucích, ačkoliv mi některé hudební kousky lezly krkem. Yoshi vs Windows je vcelku zábavnou hopsačkou se zajímavým námětem. Nutnost pro všechny Mariovce!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =


galerie

Yoshi vs Windows Yoshi vs Windows

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce