recenze

X Creature

X Creature

Znáte styl grafiky jako Happy tree friends? Taková ta vymakaně jednoduchá grafika, která charakterizuje veselé držtičky a kterou poznáme na první pohled? Tak přesně takový je hrdina, kterého dnes ovládáme ve hře. Creaturka jako vyšitá.
Plošinovek je jako máku. Nevím, zda je to z důvodu lehkosti vytvoření programového kódu, nebo je to téma natolik lákavé, že mu podlehne téměř každý druhý vývojář. Dnešní kousíček s názvem X Creature je fajnšmekrovská arkáda prošpikovaná mnohá zajímavými věcmi.

Originální grafika je základ a 14 přetékajících levelíků je nadstavba. Toliko by mi stačilo na celou recenzi. Jenže jakožto správný redaktor musím výše uvedené tvrzení obhájit. Na počátku bylo špatné kouzlo. Toto bylo vytvořeno špatným kouzelníkem, jež zove „The Mustard“, na planetě X a změnilo její obyvatele na cosi kreaturálního. The Mustard poslal na zakletou planetu své pohůnky, aby dokonali dílo zkázy a planetu kompletně převzali do svých rukou. Kouzlo však nezafungovalo na malého pumprdlíka jménem X Creature, neboť ten se vrátil z vesmírné výpravy až po jeho vyvolání. No a jakožto hlavní hrdina má za úkol vyčistit ve výše jmenovaných 14 úrovních planetu od emzáků dříve, než to provedou oni…

Grafika je vysoce originální, levely jsou navržené s pečlivostí vlastní kvalitním designerům, no a pokud jde o hratelnost, i ta je na výši. Ber kde ber, instalovat, hrát. Stojí to za to.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

X Creature X Creature X Creature X Creature X Creature